14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Vizsga, összegzés

A Tetz Művészeti Alapiskola június 2-án a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár aulájában, a Kossuth Gimnázium rajz fakultációja és szakköre Klubjában mutatja be 6-án a tanév legszebben sikerült munkáit.

Fodor Gábor a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ igazgatója bevezetőjében őszinte csodálatának adott hangot, hogy milyen sok (több mint 200) és színvonalas alkotás került a paravánokra, asztalokra. Egyúttal üdvözölte a nagyszámú szülőt, gyermeket, érdeklődőt. Jól látható, hogy a tehetségfejlesztés egyre kevésbé oldható meg hagyományos általános iskolai keretek között. Annál nagyobb szerepet kapnak a különböző finanszírozású, de egységesen koncentráltabb szakmaisággal, hosszabb időkerettel és motiváltabb gyermekekkel dolgozó szakkörök, művészeti iskolák, műhelyek. Bizonyíték erre a számos díj és elismerés, valamint a pályázattal lehetővé vált nyári tábor Nyársapáton, szép természeti környezetben, Tóth Tibor rajztanár, igazgató szervezésében. A „Tetz” immár tíz éve gondozza a város és környékének tehetségeit,(támogatja a szerényebb anyagi lehetőségű családok gyermekeit, oktat tánc és képzőművészeti ismereteket. Június 15-én 15 órai kezdettel ugyanitt, a színház teremben vizsgáznak táncosaik, addig tart nyitva képzőművészeti kiállításuk is. FOTÓK az eseményről itt…

A Gimnáziumban ritka lehetőségként érettségizni lehet rajz és vizuális kultúra tantárgyból. Erre és a felvételi alkalmassági vizsgákra készít fel a két utolsó évfolyamon a rajz fakultáció. Építész és művészjelöltek legjobb tanulmányait, szárnypróbálgatásait mutatja be az éves záró-kiállítás az intézmény klubjában. Hogy megtudjuk, honnan indultak a végzősök, a fiatalabbak szakkörös munkáiból is válogattunk és egy térbe helyeztük a végzősökével, így látható a fejlődés. Összegezhető előbbre léptünk-e ezévben. Volter Etelka igazgatóhelyettes nyitja meg a kiállítást június 6-án, pénteken 10.30 kor, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Klubjában.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...