12.1 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Papp Elek duplán világelső

Múltévi sikere után Papp Elek ismét az Amerikai Fotográfusok Szövetsége (Photographic Society of America – PSA) legjobb 25 fotóművészt felsoroló világranglistája első helyére került a nagyformátumú fekete-fehér papírkép kategóriában. Sőt, az idén még egy kategóriában, a kisméretű fekete- fehér papírképek versenyében is első helyezést ért el és ezzel már háromszoros világelső lett. 

A szövetség hivatalos lapja, a PSA Journal most megjelent különszáma (alsó kép) ismerteti a világ fotóművészeinek 2013- ban megtartott nemzetközi szalonokon elért eredményei alapján készített ranglistáját (Who’s Who in Photography 2013), amelyben Papp Elek mind a nagy formátumú fekete-fehér papírképek, mind a kisméretű fekete-fehér papírképek kategóriájában pontszámai alapján első helyezett lett. A fentiek mellett még másik három kategóriában is előkelő helyen szerepel a Top-listán.

A magyar fotóművész újabb kiemelkedő sikere egyáltalán nem tekinthető véletlennek, hiszen a 2002 óta tartó művészi pályafutása során a világ legjelentősebb nemzetközi zsűrizett szalonjain 55 országban több mint 700 díjat nyert. Papp Elek 2011-ben kiérdemelte a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségtől (Fédération Internationale de l’Art Photographique) a legmagasabb szintű szakmai kitüntetést, az MFIAP (Master FIAP) címet, amit eddig a Szövetség történetében összesen kevesebb mint 200 fotóművész kapott meg. Az elmúlt években már tizenötször került fel a PSA legjobb 25 fotóst felsoroló toplistáira és a magyar fotográfusok közül elsőként két egymást követő évben háromszoros világelső lett, öregbítve hazánk fotográfiai jó hírnevét.

VIDEÓ az Arab Emirátusok beli díjátadóról itt…

Hírünk az előző évi sikerről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...