9 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Új Sport és Szabadidőközpont Csemőben

Ünnepélyes keretek közt adták át Csemőben a nemrégiben elkészült Sport és Szabadidőközpontot június 7-én. Az egykori tüzép telephelyén felépült komplexumban füves- és műfüves pályák, a kézilabda és kosárlabda űzésére is alkalmas terület, valamint az extrém sportolásra kiválóan alkalmas skate park az átadót követően megnyílt a lakosság előtt is, amivel kapcsolatban a község polgármestere úgy fogalmazott: ez egy régi vágy a csemőiek életében.

„2012-ben a képviselő testület úgy döntött, miután lehetőségünk nyílt pályázat beadására a Leader programhoz, hogy megépíti ezt az itt lévő szabadidő- és sportközpontot. Így megfelelő szakemberekkel vettük magunkat körül, megfelelő tervezőket kerestünk és hozzákezdtünk a munkához. A 2012-ben benyújtott pályázatunk nettó 39 millió forintot nyert. Ebből nettó 35 milliót forintot lehetett fordítani a pályaépítésre.” – mondta Bartha Alajosné, aki elmondta azt is, hogy követelmény volt öt sportág megvalósítása a területen. 

Az ünnepségen jelen volt dr. Jakabháziné dr. Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Monspart Sarolta tájfutó világbajnok és Szűcs Lajos háromszoros magyar válogatott labdarúgókapus, jelenleg a Lombard Pápa játékosa is, akik mindannyian a sport szerepének fontosságáról szóltak pár szóban a megjelentekhez. A térség országgyűlési képviselője, Földi László úgy fogalmazott: használják a sportlétesítményt, hiszen az a csemőieknek épült. A rendezvény egyik fővédnökeként dr. Leitner József tanszékvezető egyetemi docens, mesteredző arról szólt, hogy a sportközpont a lakossági sportot és az ott élők érdekeit fogja szolgálni.

Az ünnepélyes átadót követően kezdetét vette a Sportnap, ahol a csemői sportsikereket bemutató tablók, a gazdag serleggyűjtemény és a különböző sportágakat népszerűsítő bemutatók megtekintése mellett a szervezők több sportágban lehetővé tették az aktív sportolást is.

FOTÓK az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...