9 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Nyárköszöntő

Ezzel a címmel nyitja meg Reznák Erzsébet múzeumigazgató a Ceglédi Alkotók Egyesülete fotóművész szekciójának kiállítását június 20-án, pénteken 18 órakor a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Galériájában.

Ott lesznek Papp Elek képei, akinek az éves nemzetközi versenyek alapján az utóbbi három évben sikerült a Who ’s Who listájának első helyén végezni, fekete-fehér papírkép kategóriában. Baán Katalin csak ebben az évben féltucatnyi kiállításon örvendeztette közönségét, időnként Abonyi Mayával, Barna Karolinnal közös tárlatokon. Kürtösi Edina az Albertirsai Fotókörrel és „szólóban is szép sikereket mondhat magáénak, kiegészülve Garamszegi Krisztinával, a fiatalabb generációt képviseli.  Kiállításuk kísérő rendezvénye a Ceglédi Laskafesztiválnak, melynek zenés és lovassport programjait péntek-szombat- vasárnap élvezhetjük a Ceglédi Gyógy-és Strandfürdőnél. 

Egy héttel később – június 28-án este 20 órakor- a Ceglédi Kossuth Múzeum előtti utcaszakaszt is elfoglalja a nagy múltú intézmény. Azért, hogy középkori muzsikával és tánccal ünnepeljen Mandel Róbert, Kökény Ernő cigányzenekara andalítson és a Petrik Gábor barátaival jazz-rockkal szórakoztasson. Tárlatvezetésre, kézműves foglalkozásra és középkori látványosságokra, játékokra csábítson a Múzeumok Éjszakáján. Érdekesség, hogy itt tartja (tan)évzáró rendezvényét a Benedek Péter Rajzkör és CAE képzőművész szekciója „real time” zenére festéssel,  egy több mint tíz méteres vászonra. Többek között Horváth László, Bartus Zita, Bogdán Márta, Ozsvát Sára, Oláh Tibor, Kiszely Margó és jómagam teszünk kísérletet a muzsika feelingjének vizuális fixálására. Petrik G. Banddel ez már a negyedik közös akciónk lesz, tehát van esély a sikeres munkára. Ha nem lesz forró az éjszaka, akkor is melegünk lesz, mire elkészül a nagy kép.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...