12.1 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Közösség, érték és lehetőség a FIAM-ban

A Fiatal Alkotók Műhelyében befejeződött a tanév. Diákok, szülők, tanárok egyaránt mozgalmas időszakon vannak túl, hiszen év közben a Hollós utca 20. szám alatt működő műhelyben az alkotás mellett több kulturális, és vizuális művészettel kapcsolatos program valósult meg. Különböző kiállítások, tematikus művészettörténeti előadások, művészetelméleti beszélgetések színesítették az év menetét és Cegléd kulturális életét. Májusban a ceglédi Galériában a RAJZÁS IV. című kiállításon adtak számot a diákok magas színvonalú munkáikkal képességeikről, a FIAM-ban elsajátított különböző művészeti technikákról, és szemléletmódjukról. A szakma alapjait a művészetek iránt érdeklődő fiatalok Sárközy Erzsébet, Somos Gyula, Tugyi Bea és Zakar József által vezetett tematikus foglalkozásokon hívhatták életre. A komponálás, az irányok, arányok, formák, a rajzi és festészeti eszközök helyes használata, vagyis a szakma alapvető kérdései a mérvadóak az oktatás során.

Ugyanezek a szempontok érvényesek a nyáron megrendezésre kerülő táborokban és kurzusokban, melyek egész júliusban elérhetőek az érdeklődők számára. Az olaj- és akvarellfestészeti, a kosárfonó- és tűzzománc, a könyvkötő kurzus, valamint a legkisebbeknek szervezett kézműves- és bábkészítő táborok olyan lehetőségeket kínálnak, melyekre a tanév során nincs, vagy csak kis mértékben van lehetőség.

Az alkotóház hangulata, a benne működő közösség, meghatározó a FIAM-hoz tartozók számára. Olyan közegről beszélhetünk, ahol a sokféleség, a többrétűség a jellemző, de az értékrend és a magas minőségre való törekvés mégis közös nevezőt jelent.

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...