20.5 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Ungvári Miklós nem harcol

Rejtély, hogy a cselgáncssport legnagyobb mai alakja, a nehézsúlyban olimpiai és hatszoros világbajnok francia Teddy Riner miként vágta meg magát a bal lábán a nagy lábujja alatt, de emiatt nem indul a hét végi budapesti Grand Prix-n. Számunkra persze fontosabb és rosszabb hír, hogy a már az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó, 100 ezer dollár összdíjazású viadalon Ungvári Miklós sem léphet tatamira.
A ceglédiek olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok dzsúdósa vállsérülése miatt kénytelen kihagyni a viadalt. „A másfél hetes törökországi edzőtáborozás után egy hazai edzésen estem rá a vállcsúcsomra, amikor próbáltam kifordulni egy dobásból. Sajnos egy régebbi sérülésem újult ki, ezt még az egyik mittersilli táborban szedtem össze, akkor valószínűleg nem pihentem ki rendesen. Nagyon fontos lett volna ez a kvalifikációs viadal, szeretek is hazai közönség előtt versenyezni, de nem érdemes kockáztatni, hogy erre a sérülésre esetleg rámenjen a világbajnoki felkészülésem is” – nyilatkozta Ungvári Miklós a Grand Prix hírlevelében. A Közgép-Ceglédi VSE klasszisa hozzátette: természetesen szurkol a többieknek, különösen a vasárnap tatamira lépő testvérének, Ungvári Attilának. Szokásához híven minden szurkolói eszközt igénybe vesz, megfújja majd Lehel kürtjét is  – no persze nem az eredetit.
A GP-n 56 ország közel ötszáz versenyzője indul, köztük négy londoni olimpiai bajnok. A grúz Lasa Savdatuasvili éppen Ungvárit verte a döntőben, s hozzá hasonlóan immár egy súlycsoporttal fentebb, a 73 kg-ban szerepel, de a visszavágó most nem jön létre. A válogatott a Papp László Budapest Sportaréna mellett a Hotel Arénába kvártélyozza be magát, itt lesz az akkreditáció, és pénteken délután itt ejtik meg a mérlegelést is. S azért is praktikus a szálláshely választása, mert a Grand Prix után a jövő héten az ugyancsak szomszédos Körcsarnokban rendeznek nemzetközi edzőtábort, amit természetesen a hazai versenyzők sem hagynak ki.
 
A budapesti Grand Prix programja: szombat: női 48, 52, 57, 63 kg, férfi 60, 66, 73 kg; vasárnap: női 70, 78, +78 kg, férfi 81, 90, 100, +100 kg. A selejtezők szombaton és vasárnap is 9, az éremcsaták pedig 17 órakor kezdődnek a Papp László Budapest Sportarénában. A GP-n induló ceglédi versenyzők: férfiak: Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE) – nők: Keliger Bernadett (Közgép-Ceglédi VSE)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...