21.1 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Ülésezett a testület

Új lámpatesteket szerelnek fel a Benyus dűlőben, a Kálmán utcában, a Nagyközép úton, az Összekötő út Budai út felöli végén, a Szarka utcában, a Népkör utcában az OTP melletti átjáróban, a Bajcsy Zsilinszky téren és a Vörösmarty téren is. A Budai úton és a Bürgeház dűlőben pedig már a LED-es rendszert építik ki, amire 9,3 millió forintos árajánlatot adott az EDF-Démász.
Idén mintegy 60 millió forintot költ a város az intézmények, iskolák, óvodák felújítására. A már rendelkezésre álló összeg mellett ezért további mintegy 10 millió forintot szavazott meg a célra a testület. A pénzből megújulnak mosdók, ereszcsatornák, konyhák, szoftvereket vásárolnak, illetve a védőnői szolgálat hallásvizsgáló készüléket kap.
Az eddig eltelt fél év alatt kiderült, havonta mintegy másfél milliós veszteséggel üzemel a Városi Sportuszoda. Ezért havi bontásban évi 17 millió forint támogatást kap az önkormányzattól  a színvonal fenntartása érdekében.
Módosították a város idei költségvetését is, az előterjesztésből kiderült, azt a százmillió forintot, amit év elején még hiteltörlesztésre kellett betervezni, de az adósságkonszolidációnak köszönhetően már nem kell erre költeni, a város általános tartalékába helyezik.
Hatmillió forintot ad a pótbefizetés formájában a város a Budai úti fürdőnek, hogy az élménymedencék balesetveszélyes szívórácsát kicseréltessék. A munkák mintegy 13 millió forintba kerülnek összesen.
Változtak az önkormányzati bérlakások bérbeadásának feltételei, ezentúl nem csak egyszer, hanem többször is meghosszabbítható két évvel a szociális lakások bérlete. A nem szociális lakások bérleti feltételei azonban szigorodtak: a bérlőnek nem szabad rezsitartozást felhalmoznia.
Megnyílt az út egy hallássérült kisgyerek Budai úti tagóvodába való felvétele előtt, ehhez azonban a testületnek pénteken módosítania kellett az intézmény Alapító Okiratát. A Pesti úti Óvoda Köztársasági utcai tagóvodája nyitvatartásának megváltoztatásához azonban nem járult hozzá a testület, így az továbbra is este hatig áll nyitva. A képviselők jóváhagyták a jövő évi maximális óvodai csoportlétszámokat is.
2014. második félévében Fegyver Sándort, az eddigi műszaki igazgatót bízzák meg az Ökovíz Kft. ügyvezetői feladatainak ellátásával. Az eddigi ügyvezető, Varjú Tamás a megbízási szerződésének lejárta előtt két nappal lemondott.
A jelentkező visszalépése miatt új pályázatot kell kiírni a XIV. számú felnőtt háziorvosi körzet ellátására, ezért az eddigi helyettesítő orvos szerződését további két hónappal, augusztus 31-ig meghosszabbítják.
A képviselő-testület megvitatta a városi cégek vezetőinek javadalmazásáról szóló előterjesztést, végül abban maradtak, hogy szeptemberben döntenek a kérdésben. A cél az, hogy a társaságok ügyvezetői – az eltérő feltételek ellenére is – egységes szerződésekkel végezhessék a munkájukat.
Hosszas vita alakult ki Nagy Tamás indítványáról, melyben a képviselő azt javasolta, hogy kerítsék körbe az ugyeri konténert, aminek a környéke általában elviselhetetlenül szemetes. Végül a képviselők úgy döntöttek, hogy további konténerek kihelyezésével próbálják elérni, hogy a szemét a gyűjtőedényekbe kerüljön, és ne mellé. Ha pedig a helyzet továbbra sem javul, akkor 3 hónap múlva visszatérnek a kérdésre és új megoldást keresnek.
A képviselők elfogadták a fogyatékkal élők nappali ellátásáról gondoskodó Irmák Kht, és az orvosi ügyeletet ellátó Scandeus Kft. beszámolóját is, valamint kiderült, hogy megszűnik a Dél-Pest Megyei Önkormányzatok Településfejlesztési Társulása, amiből Cegléd már egyébként is ki akart lépni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...