13.5 C
Cegléd
2024. május 10. péntek
spot_img

A peronon bántalmazta – Rendőrségi Összefoglaló

A ceglédi rendőrök a végrehajtott nyomozati cselekmények eredményeként azonosították a cselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tatabányai férfit, akinek ceglédi lakásán házkutatást tartottak, melynek során megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított iratok nagy részét. A rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd a kihallgatását követően őrizetbe vették. A Ceglédi Járásbíróság 2014. június 26-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. 


Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. György 18 éves és K. Zsigmond 29 éves abonyi lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2014. június 23-án a délutáni órákban az abonyi vasútállomás peronján tettleg bántalmazta a sértettet, majd egyikük kitépte az idős nő nyakában lévő nyakláncot. A gyanúsítottak ezt követően a helyszínről elmenekültek. 

Az adatgyűjtés és a sértett által adott személyleírás eredményeként a járőrök Abony egyik utcájában elfogták K. Györgyöt és társát, akiket a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállítottak, majd gyanúsítottként hallgattak ki. A kihallgatás során az is kiderült, hogy K. György a rablás előtt néhány órával Abonyban egy padon várakozó fiú nadrágjának zsebeit átkutatta és elvette a nála lévő készpénzt. 

Kihallgatásukat követően a gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A két férfit a Ceglédi Járásbíróság 2014. június 26-án előzetes letartóztatásba helyezte. 


A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály folytat büntetőeljárást H. Zoltán 43 éves dunavarsányi lakos ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mivel a férfi- a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint- 2014. június 26-án 11 óra körüli időben telefonon felhívta a Ceglédi Járási Ügyészséget és közölte, hogy bombát helyezett el az ügyészség épületében, ami fel fog robbanni. A fenyegetését az ügyészség két munkatársának is elismételte.

A robbantással történő fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta, valamint a bombakutatás, az épületek átvizsgálásának idejére a város központjában lévő Ceglédi Járási Ügyészséget, ennek közvetlen közelében lévő élelmiszerüzletet, pénzintézetet, éttermet, illetve a Családsegítő Szolgálat hivatalát ki kellett üríteni. A kutatással érintett területen a rendőrök lezárták az utat és elterelték a forgalmat. 

A férfit a ceglédi rendőrök rövid időn belül beazonosították és,- mivel adat merült fel arra vonatkozóan, hogy elhagyja az ország területét,- elrendelték a körözését. H. Zoltánt a Barcsi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai este a határátkelőhelyen elfogták és a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozóinak a további eljárás lefolytatása céljából átadták. A nyomozók a dunavarsányi férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. A Ceglédi Járásbíróság 2014. június 29-én előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat.

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében a nyílászárókat ne hagyják nyitva, amikor távol tartózkodnak, de lehetőleg akkor is zárjanak be mindent, ha hátul a kertben vannak. Ne könnyítsék meg ezzel a besurranásos lopást elkövetők dolgát, hiszen a meleg nyári időszakban ez a fajta bűncselekmény megszaporodik. 

Ne hagyjanak a gépkocsiban látható helyen pénztárcát vagy egyéb értéket. A kerékpárjaikat zárják le, azon ne hagyjanak semmilyen táskát, csomagot.  

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, vagy bűncselekmény szemtanúja lenne, haladéktalanul értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 112, 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Ezzel megkönnyítik a rendőrség dolgát és elősegítik, hogy azonnal megkezdődhessen az úgynevezett forró nyomon üldözés.   


Közlekedés

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. június 23. és 2014. június 29. közötti időszakban 8 közlekedési baleset történt. 

6 közlekedési balesetben anyagi kár keletkezett, azonban 2 közlekedési baleset- az elsődleges orvosi vélemény alapján- súlyos sérüléssel végződött. 

Egy baleset szabálytalan előzés miatt következett be a 311. számú úton. A helyszínről az egyik sérülthez mentőhelikopter érkezett, míg további 1 személyt súlyos, 3 személyt pedig könnyű sérülésekkel a mentők szállítottak kórházba. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán büntetőeljárás indult a baleset körülményeinek vizsgálatára.

A másik súlyos sérüléssel végződő közlekedési baleset Cegléden, a Széchenyi út és a Kossuth Ferenc utca kereszteződésében történt. Egy figyelmetlen járművezető a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére hajtott be a kereszteződésbe és ott összeütközött egy szabályosan közlekedő járművel. A baleset következtében 1 fő súlyosan, míg 3 személy könnyű sérüléseket szenvedett. Az esettel kapcsolatban a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán büntetőeljárás indult a balesetet okozó járművezető ellen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...