13.8 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

„Könnyű beilleszkedni, ha várják az embert”

Három kicsi gyermekünk eddig egy ormánsági (dél-baranyai) aprófaluban nevelkedett. A legnagyobb meglepetés számunkra az, hogy milyen sokat számít, hogy ceglédi barátaink hozzájuk hasonló korú gyerekeivel tudnak együtt lenni, játszani. Itt nagyobb a társaság. 

– Milyen változások történtek munkássága nyomán a gyülekezetben? 

– Azt mondják, egy új helyen a jól, de a rosszul működő dolgokat is egy évig meg kell hagyni, hogy igazán megláthassuk az értelmüket. Örömmel vettem át a gyülekezet jól bevált alkalmait. Talán egy dologban kezdtünk újat: szeretünk megismerni más gyülekezeteket is. Ha valamilyen esemény van a Dél-Pesti Egyházmegyében – legyen az lelkészbeiktatás, alapkőletétel vagy bármi – azon a felszegiekkel ott vagyunk. 

A gyülekezet missziójával kapcsolatban a konzervatív álláspontot képviselem: ha erős a gyülekezet közössége, hite, belső ereje, akkor válik vonzóvá mások számára. Ezért egyelőre a meglévő alkalmakat és közösségeket szeretném megújítani, hitünket és reménységünket elmélyíteni. De mindenkit szeretettel várunk közösségünkbe, nem tudjuk és nem akarjuk magunkban tartani a Jézusban való hit örömét.

– Milyen tervek, célok vannak a jövőre nézve, mit szeretne elérni?

– Szeretek tervezgetni és aztán módszeresen, következetesen elérni a kitűzött célt. De vigyázni kell, mert a gyülekezet élete nem majd lesz jó, hanem itt és most, vasárnapról vasárnapra kell közösségben lennünk, hinnünk, és elfogadni a fentről jövő ajándékokat. Ma kell békességben lenni, és öröm a felszegiekkel együtt ezt napról-napra átélni. Jó lenne ezt a békességet – ami nem mindig mosolygást meg bazsalygást, hanem a nehézségekben tartást jelent – nem elveszíteni.

Nagy cél az is, hogy megmaradjon és erősödjön a testvéri szeretet a nagytemplomi és az újvárosi reformátusokkal, de ugyanúgy a katolikusokkal és az evangélikusokkal, a baptistákkal és a pünkösdistákkal, azaz a ceglédi keresztyénekkel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...