12.8 C
Cegléd
2024. május 10. péntek
spot_img

Egyre népszerűbb a lecsó

Idén már hatodik alkalommal rendezték meg július 19-én Nyársapáton a Lecsófesztivált. A Szarka-kúria udvarán minden eddiginél több, szám szerint 36 csapat versengett az ország minden tájáról a legjobb lecsó címért. A hagyományosan jó hangulatú rendezvényre versenyen kívül is indultak csapatok, baráti társaságok, kis- és nagycsaládok, civil szervezetek. A furfangos ötleteket, öltözékeket idén is külön díjazták. A fesztiválon zenés programok, koncertek, gyermekprogramok, látványfőzés és “Lecsórádió”  is várta az érdeklődő látogatókat.
Kis Miklós polgármester lapunknak azt nyilatkozta: örül a rendezvény növekvő sikerének. – A lecsófesztiválnak az is célja, hogy összegyűjtse az ország minden szegletéből az elszármazott nyársapátiakat. Az a tapasztalatunk, hogy évről-évre többen látogatnak vissza Nyársapátra, igazi búcsú-hangulatot adva az egyébként is családias, barátságos fesztiválnak. – mondta a polgármester, majd hozzátette: a környékbelieket is várják a szeptemberi rendezvényükre, melyen a település  60. születésnapját ünneplik majd meg.


Nyársapáti VI. Lecsófesztivál díjazottjai:

A zsűri az aranyérmet, vagyis az I. helyezést a „lecsó bakatojás ágyon” nevet viselő fantasztikus lecsóért a Nagytarcsáról érkezett 9-es számú csapatnak ítélte oda.

II. helyezést ért el a 35-ös számot húzó ceglédi Fideszesek „cukkinis lecsó tojásos galuska koszorúban” főztje.

A III. helyezést a 11-es számmal versenyző Mándity János vezette „Hagymácska” csapat érdemelte ki kapros tökös tócsnival tálalt lecsójával.

A második III. díjat a zsűri a 27-es számú nyársapáti hűtőház csapatának ítélte oda lecsós kapros töltött káposztájukért.

Különdíjat kapott a 25-ös számú „Hobby lecsó”, amit a Ceglédről érkezett Nyujtó Lászlóné és csapata alkotott.

A legötletesebb tálalásért díjat a 18-as számú „Nagykőrösi Motorosok” csapat nyerte „lecsóvarázs motoron tálalva” kompozíciójáért.

A legötletesebb öltözékért díjat a zsűri a 17-es számot viselő „Héjanász” lecsónak ítélte a Dobozi Ági és Káldiné Judit vezette ceglédi-nyársapáti vegyes csapatnak.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...

Kakaós csigákat és pénzt rabolt gyerekektől

Kakaós csigákat, és 850 forintot raboltak egy gyerektől a...

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....