9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Igaz mese Cirtoskáról és az egérről

– Ezek a szegény kis porontyok még egeret se láttak!…- dohogott magában a nagymama, és a tettek mezejére lépett. Délután volt, ültem a számítógép mellett, amikor lettem figyelmes, hogy valami zörög a hátam mögött. Hát mit látok: Bahar nagyi egy jól megtermett egeret pofozgatott jobbra-balra a perzsaszőnyegen. Szegény pára, már rég kilehelte a lelkét, de amíg nem kapta meg a cica nagyi a dicséretet ügyes vadászatáért, várakozóan nézett rám. Megdicsértem ügyességét, és megkértem, hogy vigye ki a szobából az egeret. Bahar miután bemutatta nekem az egeret, odaadta a halott egeret a kiscicáknak, hagy ismerkedjenek AZ EGÉR-rel.

Marci meglátta az egeret és hanyatt-homlok elrohant. Majd visszalopódzott, megráncigálta a farkát, majd békésen odébbállt. Láthatóan hidegen hagyta a halott egér. Csillagszeműt annyira nem érdekelte az ügy, hogy fogta magát, befeküdt a kicsi kasba és mély álomba szenderedett. Eztán jött elő Cirtoska. Szájába kapta gyorsan az egeret, s közben olyan győztes csatakiálltásszerű vonyításba kezdett, hogy azt hittem, kutya van az udvarban. Elrohant, és gyilkos szemeket meresztett, arra aki közelíteni merészelt feléje.

Először én közelítettem, hogy fotót készítsek róla, ő átölelte, nyüszítve védelmezte zsákmányát. A hangokra Marci is odasietett, de Cirtoska úgy rárivallt Cirtoska, hogy Marcinak inába szállt a bátorsága és csak tisztes távolból, a bokor fedezékéből fürkészte a zsákmányszerzőt. Cirtoska hempergett, s mellső lábaival szorosan a mellére fogta az egeret. Megjelent Csillagszemű is, de ő se mert közelíteni, inkább játszani kezdett a gazdi papucsaival. 

Az eset megesett, a két „hatalmas” kandúrka leszerepelt a kis Vakarcs Cirtoska lány előtt! Végül Anita mama megjutalmazta a bátor kiscica lányt egy kis jóízű, finom tejecskével.

FOTÓK a történetről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...