25.6 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Igaz mese Cirtoskáról és az egérről

– Ezek a szegény kis porontyok még egeret se láttak!…- dohogott magában a nagymama, és a tettek mezejére lépett. Délután volt, ültem a számítógép mellett, amikor lettem figyelmes, hogy valami zörög a hátam mögött. Hát mit látok: Bahar nagyi egy jól megtermett egeret pofozgatott jobbra-balra a perzsaszőnyegen. Szegény pára, már rég kilehelte a lelkét, de amíg nem kapta meg a cica nagyi a dicséretet ügyes vadászatáért, várakozóan nézett rám. Megdicsértem ügyességét, és megkértem, hogy vigye ki a szobából az egeret. Bahar miután bemutatta nekem az egeret, odaadta a halott egeret a kiscicáknak, hagy ismerkedjenek AZ EGÉR-rel.

Marci meglátta az egeret és hanyatt-homlok elrohant. Majd visszalopódzott, megráncigálta a farkát, majd békésen odébbállt. Láthatóan hidegen hagyta a halott egér. Csillagszeműt annyira nem érdekelte az ügy, hogy fogta magát, befeküdt a kicsi kasba és mély álomba szenderedett. Eztán jött elő Cirtoska. Szájába kapta gyorsan az egeret, s közben olyan győztes csatakiálltásszerű vonyításba kezdett, hogy azt hittem, kutya van az udvarban. Elrohant, és gyilkos szemeket meresztett, arra aki közelíteni merészelt feléje.

Először én közelítettem, hogy fotót készítsek róla, ő átölelte, nyüszítve védelmezte zsákmányát. A hangokra Marci is odasietett, de Cirtoska úgy rárivallt Cirtoska, hogy Marcinak inába szállt a bátorsága és csak tisztes távolból, a bokor fedezékéből fürkészte a zsákmányszerzőt. Cirtoska hempergett, s mellső lábaival szorosan a mellére fogta az egeret. Megjelent Csillagszemű is, de ő se mert közelíteni, inkább játszani kezdett a gazdi papucsaival. 

Az eset megesett, a két „hatalmas” kandúrka leszerepelt a kis Vakarcs Cirtoska lány előtt! Végül Anita mama megjutalmazta a bátor kiscica lányt egy kis jóízű, finom tejecskével.

FOTÓK a történetről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...