22.4 C
Cegléd
2024. május 10. péntek
spot_img

MSZP kampány-nyitó fórum

Nagy Tamás programbeszéde (vázlat)

“Mivel ez egy bemutatkozó fórum, így bemutatkoznék, bár gondolom, aki eddig nem ismert, az is rájött már, hogy Nagy Tamás vagyok. Ezt ide a díszletre is kiírtuk, de nem azért, hogy én el ne felejtsem, hanem azért mert ezek a dolgok részei egy kampánynak, ezzel együtt kell élni majd a következő hetekben. A következő hetek a kampányról fognak szólni, és mi jelöltek megpróbálunk minél több Ceglédivel találkozni és elmondani, hogy mit gondolunk a városról és milyen elképzeléseink vannak a következő évekre vonatkozóan. Mert a választásnak arról kell szólnia, hogy ki mit kínál a város lakóinak és nem arról, hogy ki mit mond a többi jelöltről!

Az elmúlt években sok Ceglédivel beszéltem, ezért ki merem jelenteni, hogy ismerem a várost, és az itt élők problémáit. Annak ellenére, hogy mérnök-közgazdász vagyok nem elvont fogalmakban vagy számokban gondolkodom, hanem emberekben; olyan emberekben, akikkel nap mint nap találkozom az utcán, piacon, boltban.
És hiszem, hogy a város fejlődése nem lehet pártpolitikai kérdés. Hiszem, hogy Ceglédnek a helyi érdekeket szem előtt tartó, határozott és önálló városvezetés kell, ehhez pedig friss erőre és új lendületre van szükségünk. 
Sorsdöntő választás előtt állunk! Október 12-én Cegléd lakói dönteni fognak, hogy adnak-e újabb lehetőséget azoknak, akik bebizonyították, hogy nem képesek a város vezetésére, vagy egy új polgármester irányításával elindulunk a fejlődés útján!
A fideszes városvezetés szemben az ígéretével nem hozott fejlődést a városnak! Nem lett a városban gazdasági fordulat és a szomszédos települések lehagytak minket. Mindezért a ceglédieknek tartoznak felelősséggel!
A helyzet csak azért nem reménytelen, mert van választási lehetőség. Tisztességes, hozzáértő városvezetéssel Cegléd újra a térség meghatározó ereje és egy működő, fejlődő város lehet!
Mindannyian látjuk, hogy a szomszédos településekre több milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett. Utak, járdák, iskolák, óvodák és más intézmények újultak meg, vállalkozások modernizálták gépsoraikat, de Cegléden megállt minden.
A tétlenség egyenlő a lemaradással. Az itt élőknek égető szükségük van biztos megélhetést jelentő munkahelyekre, járható utakra, modern iskolákra és jobb közbiztonságra. Így minden lehetőséget meg kell ragadnunk a jövőben, hogy új pályára állítsuk Ceglédet. De ehhez az új fejlődő pályához először működésbe kell hozni!”
 

12 pont a működő városért!

1. Helyreállítjuk a városirányítás szakmai hátterét, felszámoljuk a „haverista-rokonista” összefonódásokat.  Megszüntetjük a képviselők érdekeltségeket, összefonódásokat az önkormányzati tulajdonú cégeknél! 
2. 2019-ig a ceglédi vállalkozások támogatásával segítjük a munkahelyteremtést és az új vállalkozások beindítását. Ennek érdekében csökkentjük a helyi iparűzési adót!
3. A város kaotikussá tett intézményrendszerében és az önkormányzati tulajdonú cégeknél rendet teszünk. Ellenőriztetjük az eddig elköltött közpénzek törvényességét!
4. Kiemelt célunk Cegléd városképének fejlesztése. Rendbe tesszük a parkokat, játszótereket, és gondoskodunk a közterek tisztántartásáról! Elindítjuk a „Tiszta Cegléd mozgalmat” és a zöld-szemléletű gondolkodás meghonosítását. Gondoskodunk a nyilvános illemhelyek felújításáról, kialakításáról. Kutyafuttatót építünk a lakótelepen élő kutyások számára. 
5. Az önkormányzati tulajdonú épületek állagmegóvására és felújítására ütemtervet készítünk és haladéktalanul belekezdünk a felújításba.
6. Vállaljuk az út-, járda- és kerékpárút-hálózat felújítását és bővítését. Első lépésként a már meglévő, de rossz állapotban lévő kerékpárutakat fogjuk felújítani, és csak utána kezdünk újak építésébe. Szorgalmazzuk, hogy Cegléden a ciklus végére ne legyen „földes” utca a belvárosban!
7. A parkolási-közlekedési viszonyok újraszervezésével élhetőbbé tesszük a városközpontot és a ciklus végére ingyenesé tesszük a parkolást Cegléden.
8. Visszaállítjuk a Csengeri szél, az Ugyer, a Kernács és Szücs telep megbecsülését, és célzott programokat indítunk ezen városrészek felzárkóztatására.
9. A városban nagyobb figyelmet fordítunk az egészségügyi szűrővizsgálatokra és a megelőzés fontosságára. 
10. Ifjúságügyi felelőst foglalkoztatunk a városban, hogy a fiataloknak szórakozási alternatívát és programokat tudjunk kínálni. Kibővítjük a gyermekétkeztetési programot, hogy ne legyen éhező gyermek a városban!  Ingyenes nyelvi képzéseket indítunk a város fiataljai számára!
11. Határozottan fellépünk a köztéri italozás, az esti-éjszakai randalírozás ellen. További térfigyelő kamerákkal és a rendőri jelenlét fokozásának kezdeményezésével erősítjük a köz- és vagyonbiztonságot. Szorgalmazzuk a lovas rendőrök visszaállítását és a mezőőr szolgálat beindítását a külterületeken. Benzintámogatást adunk a polgárőröknek és a rendőröknek, hogy többet tudjanak járőrözni! 
12. Áthelyezzük a hangsúlyokat a városi rendezvényeknél, mert a kevesebb sokszor több! Átszervezzük a helyi sporttámogatások rendszerét, versenysport mellett a tömegsport támogatására is hangsúlyt fektetünk. Ingyenessé tesszük az úszásoktatást a ceglédi gyerekeknek! 
Azonban a program és a polgármester önmagában még kevés ahhoz, hogy behozzuk a lemaradást. A város működését meghatározó döntéseket a képviselőtestület hozza, amiben a polgármesternek csak egy szavazata van. Ily módon nagyon fontos, hogy működőképes, a nehéz döntéseket is vállalni tudó önkormányzat szülessen. 
 

Az MSZP-DK-Együtt közös ceglédi jelöltjei:

 
1. körzet: Molnár Tibor Tanulmányait az Államigazgatási főiskolán és a Katasztrófavédelmi szaktiszti iskolán végezte. Több éves államigazgatási tapasztalatait önkormányzati képviselőként szeretné a város érdekében hasznosítani.
 
2. körzet: Fritzné Tóth Anikó nyugdíjas agrármérnök. Az körzet lakóival beszélgetve azt tapasztalta, hogy az elmúlt években megfeledkezet a városvezetés a körzetben élőkről! Így nagyon sok probléma felhalmozódott, ami megoldásra vár. Ennek érdekében szoros együttműködésben és napi kapcsolattartásban lesz a közös képviselőkkel, és a lakóközösségekkel, hogy gyorsan és hatékonyan megoldja a problémákat.
 
3. körzet: Kiss Sándor 37 éves. Tanulmányaim elvégzése után a sors vidéki munkahelyre sodorta, ahol lassan 15 éve dolgozik Üzemeltetési vezetőként. Munkája elválaszthatatlan része az emberekkel való minden napos együttműködés a közös cél elérése érdekében. Önkormányzati képviselőként ezt az együttműködést szeretné meghonosítani a városban. 
 
4. körzet: Csurgai Zsuzsanna az óvónőképző elvégzése után megkezdte a pedagógusi pályáját, és jelenleg is a körzet egyik óvodájában, a Malom téren dolgozik. Jól ismeri a körzetben élőket és a problémáikat is. Munkájából kifolyólag eddig is sokat foglalkozott hátrányos helyzetű gyerekekkel, és családok a problémáinak a megoldásával, amit a jövőben képviselőként is szeretne folytatni. 
 
5. körzet: Nagy Tamás 
 
6. körzet: Simon József egy olyan ceglédi nyugdíjas, aki hajlandó időt és energiát fordítani arra, hogy Cegléd újra egy működő város legyen. Mert, olyan időket élünk, amikor vállalni kell a kihívásokat. Olyan képviselőkre van szükség, akik a város érdekét képviselik és nem üzleti megfontolásból képviselők! Azért indul az önkormányzati képviselői választáson, hogy a 6-os körzet valódi képviselet kapjon az önkormányzatban. 
 
7. körzet: Szabó István egy olyan 30 éves fiatalember, aki születése óta az Ugyerban él, így látta azt a változást, amin átment ez a városrész. Ismeri a körzetet és ismeri az itt élők problémáit is. Belülről látva mindennapjaik nehézségeit a következő időszakban önkormányzati képviselőjükként a nehézségek leküzdésében szeretne segíteni!
 
8. körzet: Szabó László katonacsalád gyermekeként látta meg a napvilágot és ezt a pályát választotta hivatásénak. Az évek során több parancsnokságon és a Honvédelmi minisztériumban látott el különböző  beosztásokat a szakaszparancsnokitól a minisztériumi osztályvezetőig. Katonatisztként megszokta a rendet és a szervezetséget, többek között ezt szeretné városban is. 
 
9. körzet: Bódi György Tanulmányaimat üzemgazdászként, illetve okleveles haditechnikai menedzserként végezte. Az elmúlt években a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium különböző szervezeteinél szolgált logisztikai és  gazdasági vezetői beosztásokban. Megszerzett tudását és tapasztalatait szeretné a választókerület és a város érdekében hasznosítani.
 
10. körzet: Patakiné Pálfy Vilma Nyugdíjazásáig az Allianz Hungária Biztosító Pest megyei Igazgatóságán dolgozott így tudja mit jelent az emberek képviselete. Nap mint nap szembesült problémákkal amit gyorsan és hatékonyan kellet megoldani. Ezeket a tapasztalatait szeretné önkormányzati képviselőként hasznosítani a körzet lakóinak az érdekében. 
 
Tudom sokunknak fáj, hogy az országgyűlési választásokon nem sikerült leváltani az Orbán kormányt, azonban nem adhatjuk fel! Már csak azért sem mert most van esély a váltásra!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...

Kakaós csigákat és pénzt rabolt gyerekektől

Kakaós csigákat, és 850 forintot raboltak egy gyerektől a...