20.6 C
Cegléd
2024. május 12. vasárnap
spot_img

Miben tartja magát jobbnak?

A Ceglédi Panoráma október 12-ei önkormányzati választásokig megjelenő számaiban közérdeklődésre számot tartó kérdéseket teszünk fel az öt polgármesterjelöltnek, hogy a választók megismerhessék a jelölteket, programjukat és céljaikat. A minden jelöltnek megküldött kérdésre lapzártánkig beérkezett válaszokat olvashatják az alábbiakban.

– Miért döntött polgármesterként való megmérettetése mellett, miben tartja magát „jobbnak” a többi jelöltnél?

Berinszki Mihály: – Sajnos, hosszú évek óta látom és tapasztalom, hogy Cegléd város életminősége, élhetősége egyre romlik és vele együtt az emberek, ceglédiek életszínvonala is. Ez nem mehet tovább! Itt azonnal hatalmas, radikális lépéssorozatra és ezernyi-tengernyi feladat, dolog elvégzésére van szükség, melynek egyik elsődleges kritériuma, minden városba bejövő forint a városra és a ceglédi emberekre fordítódjék! Ebből soha-soha nem engedek semmilyen nyomásra, ha az emberek megválasztanak polgármesternek! Miben vagyok jobb? Talán annyiban, ami a legnagyobb erényem-értékem, hogy az emberszeretetem és az emberekhez való viszonyom példaértékű és ez már több tízéves munkásságom óta bizonyított tény és ha egyszer én megígérek valamit, annak ha törik-szakad, úgy kell lennie bármi áron! Az embereket soha-soha, egyetlen egyszer sem szabad becsapni, és polgármesteri titulussal ezt egyetlen másodpercig sem szabad feledni! 

Csáky András: – Számtalan állampolgári megkeresés, biztatás és a Ceglédért Független Egyesület felkérése miatt döntöttem úgy, hogy vállalom a megmérettetést. A feladat nem ismeretlen számomra, hisz a rendszerváltozást követően az MDF tagjaként két cikluson keresztül önkormányzati képviselő, majd 12 éven át parlamenti képviselő voltam. Országgyűlési képviselői munkám alatt orvosi tevékenységemet felfüggesztettem. 2000-ben a Phare által támogatott Közigazgatási Képzési Program az Európai Unióról című oktatásnak, Központi Közigazgatás köztisztviselői számára megrendezett moduljait végeztem el. Meggyőződésem, eddigi közéleti tevékenységem során szerzett ismeretek, tapasztalatok, a kiépített és máig élő kapcsolatrendszerek alkalmassá tesznek a vállalt feladatok elvégzésére. 

Korondi Miklós: – Önkormányzati és országgyűlési képviselői múltammal nem nézhetem tétlenül városom fejlődésének stagnálását, az értékteremtő munkahelyek megszűnését, a lélekszám folyamatos csökkenését, a fiatalok elvándorlását, a különféle „mutyikat”, a korrupciót és a közbiztonság hiányát. Egy település vezetőjének kreativitással és kiváló szervezőkészséggel kell rendelkeznie, hogy magas szinten és zökkenőmentesen irányíthassa a várost, amely nem más, mint egy összetett és magas szintű logisztikai feladat. Aki ismer, az tudja, hogy személyem a logisztikai gondolkodásmód mellett kiváló szervezőkészséggel párosul. Véleményem szerint a polgármesteri teendők ellátása nem más, mint a településen élők folyamatos szolgálata, melyet csak alázattal és tisztességgel lehet ellátni. Úgy érzem, hogy kellő tapasztalattal a hátam mögött teljesítőképességem csúcsán vagyok, ami azt jelenti, hogy az évtizedek során felhalmozott tudásomat és tapasztalataimat most tudom igazán Cegléd város polgárai számára kamatoztatni.

Nagy Tamás: – Azért vállaltam a jelöltséget, mert az elmúlt években képviselőként azt láttam, hogy nagyon sok jó dolgot lehetne tenni Cegléden és ehhez főképp a polgármesternek van meg a lehetősége és eszköze. Azonban Cegléden megállt minden, négy éve nem történt fejlődés, míg a szomszédos települések lehagytak minket! Ezért újra működésbe kell hozni a várost, meg kell indítani a fejlesztéseket, mert több éves lemaradást kell behoznunk! Azt gondolom, hogy a mérnök-közgazdász végzettségem és a több éves képviselői tapasztalatom megadja az alapot ahhoz, hogy egy felkészült csapattal közösen újra fejlődő pályára állítsuk Ceglédet. Nem ígérhetem, hogy könnyű évek állnak előttünk, mert több év lemaradását kell behoznunk. Azonban azt megígérem, hogy a közös munkánknak meglesz az eredménye és Cegléd egy működő és fejlődő város lesz a ciklus végére!

Takáts László: – Közel húsz éve dolgozom Cegléd és Pest megye politikai életében. Képviselőként, alpolgármesterként, bizottsági elnökként hosszú ideje rálátásom van a nálunk zajló folyamatokra. Részt veszek a döntések előkészítésében és meghozatalában, ezért tudom, hogy mi és miért történik városunkban. Az ország kormányával ugyanaz az értékrendünk, ugyanazt gondoljuk, ezért hiszem, hogy egyszerűbb egyezségre jutni a Városunkat érintő ügyekben! Erős támogatással, erős bázison, tovább erősíthetjük Ceglédet! Az adósságtól már megszabadított minket a kormány, itt az ideje a további fejlesztéseknek!

Tisztában vagyok azzal, hogy mit vállalok a polgármesterséggel. Pontosan tudom, hogy áll a városunk, ahogy azt is, hogy mire van szüksége a ceglédieknek. Hiszem, hogy egy felkészült polgármester látja a valós helyzetet, de a felismeri a lehetőségeket is, amelyet az itt élőkkel együtt dolgozva képes megvalósítani. Érzem megértem a feladatra, tudom, hogy képes leszek jól szolgálni Cegléd és a ceglédiek érdekeit!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...