A fődíjat hozták el a Cegléd Kapuja Polgári Egyesület tagjai az augusztus 30-án tartott Gyömrői Lecsófesztiválról. 62 csapat közül a Hagyományos lecsó kategóriában nyert a ceglédi lecsó.
– A jó lecsó nem vizes, nem leveses, nem is zsíros, de jó szaftos és főleg jó ízű. Ehhez persze kell a finom mangalicaszalonna és jóféle kolbász. Vigyázni kell arra is, hogy ne főzzük túl a paprikát, paradicsomot, mert akkor a héjuk megpöndörödik. – osztotta meg velünk a jó lecsó titkát Gyursó Mihályné, aki két barátnőjével, Molnár Jánosnéval és Jenei Annával együtt képviselték a versenyen az egyesületet.
A sikeres csapat egyébként nem először kapja a kezébe a fakanalat, a nyársapáti lecsóversenyen az öltözetükkel, a hétvégi Budai út napján pedig 2. helyezést értek el babgulyásukkal. (Fotó: Magyar Károly)