22.8 C
Cegléd
2024. május 10. péntek
spot_img

Új lopási módszerek – Rendőrségi Összefoglaló

3. A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja az egyedül élő, időskorú lakosok figyelmét, hogy idegen személyeket, házalókat, magukat bármilyen cég, vállalkozás, önkormányzati szerv munkatársának kiadó személyeket semmilyen indokkal ne engedjenek be a lakásba a bűncselekmények megelőzése érdekében!

Kérjenek igazolványt tőlük, győződjenek meg arról, hogy valóban a hivatkozott indokkal, okkal jelentek meg. Amennyiben nem tudják magukat igazolni vagy a hivatkozott ok, amiért a lakásba be akarnak jutni nem valós, ne engedjék be őket és haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén! 

4. Az elmúlt időszakban új típusú lopási módszer jelent meg a területünkön! Az elkövető értékes arany nyakláncnak látszó ékszert ajánlott fel a sértettnek megvételre. A sértett tiltakozása ellenére a nyakába akasztotta, azzal, hogy nézze meg, milyen jó néz ki a lánc. A sértett további tiltakozására az elkövető kivette a nyakláncot a nyakából és sietve távozott a helyszínről. A sértett csak a későbbiekben vette észre, hogy a saját, már korábban a nyakában lévő, valóban aranyláncot vitte el az elkövető!

Ezen eset miatt is felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy idegen személynek ne nyissanak ajtót, kertkaput, idegen személytől ne vásároljanak sem közterületen, sem otthon semmiféle műszaki cikket, ékszert.   


Közlekedés

Az elmúlt héten (2014. 35. hét, 2014. augusztus 25. – 2014. augusztus 31.) az illetékességi területünkön 5 közlekedési baleset történt. 

Négy közlekedési balesetben anyagi kár keletkezett, valamennyi esetben megegyeztek a baleset részesei. 1 közlekedési baleset könnyű sérüléssel végződött. Ebben a balesetben egy figyelmetlen kerékpáros – aki nem adta meg az elsőbbséget – ütközött egy személygépkocsival. A kerékpáros személy a balesetben könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők a ceglédi kórházba szállították. Ebben az esetben szabálysértési eljárás van folyamatban. 

A gyermekek nagy bánatára ezen a héten ismételten megkezdődött a 2014/2015-ös tanév. Hétfőtől az utakon, a közlekedésben nagy tömegekben jelennek, jelentek meg az óvodákba, iskolákba siető gyermekek és sok esetben a szülők, kísérők. 

Felhívjuk valamennyi járművezető figyelmét a kijelölt gyalogos átkelőhelyek fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel történő megközelítésére. Olyan sebességgel szabad megközelíteni ezeket a helyeket, hogy eleget tudjon tenni elsőbbségadási kötelezettségének és a gyalogosokat a jármű sebességével ne tévessze meg!   

A balesetek megelőzése érdekében szeptember elsejétől, hétfőtől a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a hagyományokhoz híven az idei évben is fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk az iskolák környékén. 

Ez önmagában nem mentesíti a szülőket, kísérőket a felelősség alól. Fontos, hogy gyermekeikkel megbeszéljék az alapvető közlekedési szabályokat, esetleg bejárják közösen azt az útvonalat, amelyen a kisgyermekek iskolába járnak. A nagyobbak esetében is fontos, hogy a szülő ismerje az útvonalat, amelyen gyermeke közlekedik!

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagy figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban!  Balesetmentes közlekedést kívánunk! 

Fotó: Vágó Szilvia Anna

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...

Kakaós csigákat és pénzt rabolt gyerekektől

Kakaós csigákat, és 850 forintot raboltak egy gyerektől a...