19.7 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Közgázosok az ELTE táborában

Amikor éppen nem oktatás folyt, a tábor különböző programokat biztosított. Lehetett táncolni, társasozni, röplabdázni, illetve egyéb ismerkedő jellegű játékokban részt venni. Ha ez még nem lett volna elég, ötös csoportokba rendeződve különböző kreatív feladatokat kellett megoldani, például a kollégium magasságának megmérését. Ez ideális környezetet teremtett az 55 résztvevő között a kapcsolatok, barátságok kialakulására, valamint a csapatmunkára, habár a résztvevőket elhalmozták programokkal, így a feladatokra már kevés idő maradt. Az utolsó napok már csak kirándulásról és bográcsozásról szóltak.

Mi a matematika előadásokon vettünk részt, melyek igen színvonalasak voltak, teljesen új megvilágításba helyezték az addigi matematikai (illetve fizikai) ismereteinket. Voltak négydimenziós csomók, görbe terek, középiskolából ismert fizikai képletek cáfolása, valamint egymillió dollárt érő problémák.

A szervezők remek munkát végeztek, a néha fellépő túlterhelést leszámítva semmilyen probléma nem akadt, s gyorsan képesek voltak váltani, ha az időjárás másképp akarta. A szállásra és az ellátásra nem lehet panasz, külön figyelmet fordítottak az allergiásokra és a vegetáriánusokra. Maradandó élmény nyújtott a tábor, s csak ajánlani tudjuk minden középiskolásnak, aki érdeklődik a természettudományok és a továbbtanulás iránt. Jövő nyáron talán újra megyünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...