18.2 C
Cegléd
2024. május 13. hétfő
spot_img

Fókuszban a család

– Mi az, ami a legfontosabb, amit az első helyen említene az életében?

– Természetesen a család. A sikeres élethez kell a stabil háttér, márpedig én sikeres városvezető szeretnék lenni, és ehhez az kell, hogy otthon minden rendben legyen. Ez nyilván mindig kettőn áll, de nincs nehéz dolgom, hiszen a feleségem kiváló társ ebben.

– Aki már a második felesége…

– Igen, ez már a második házasságom. Van olyan helyzet, amikor egy nehéz döntést meg kell hozni, mert mindenkinek jobb lesz így. Előző feleségemmel a válásunkat igyekeztünk úgy megoldani, hogy abból végül mindenki a lehető legkevesebb sérüléssel jöjjön ki hosszú távon. Különösen a két gyermekünkre vigyáztunk, ez a közös felelősségünk, és az is marad mindig. Igyekszem mindhárom gyermekemnek jó apja lenni. Ahogy már említettem, feleségem, Anett igazi társ az életemben, boldog és szerencsés minden ember, akinek ez szintén megadatott. 

– Jól kijön a gyerekekkel?

– A gyerekek a legfontosabbak. Nekem három van, két fiam és egy lányom. Mindannyian külön egyéniségek, külön jellemek. Hárommal több indokom van arra, hogy Cegléd még élhetőbb, szerethetőbb város legyen, mint most. A város összes polgárának, így a gyermekeimnek is otthont akarok teremteni Ceglédből. Tudom, hogy sok vidéki várossal kapcsolatban elhangzik az, hogy nem vonzó a fiatalok számára és inkább elmennek külföldre. Én azért dolgozom majd polgármesterként, hogy Cegléd ne ilyen legyen, hanem a fiataloknak legyen okuk és kedvük itt maradni. Legyen munkahelyük, jövőjük itthon.

– Jut elég ideje a családjára? Mit szoktak együtt csinálni?

– Muszáj időt szakítani, olyan nincs, hogy nem. Szeretem, amikor együtt a család, és közösen csinálunk valamit, például bringázunk, társasjátékozunk, kirándulunk. A gyerekek rajonganak egymásért, alig várják, hogy együtt lehessenek. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel jelenlegi és volt párom nagyszerűen kijönnek egymással, ezért a gyerekek sűrűn találkoznak. A kicsi fiam imádja a vonatokat, rendszeres vendégek vagyunk a ceglédi pályaudvaron. A nagyfiammal a labdát kergetjük közösen, rajong a fociért. Lányom, aki már kész hölgy, imádja a könyveket akárcsak én, így sok közös témáról tudunk beszélni. Vagy például a főzés is nagyszerű program, ennek nálunk nagy hagyománya van a családban. Élvezem, amikor nálam van a fakanál! Ez is egy olyan dolog, ahol kis részekből áll össze a nagy egész és alkothatok családom megelégedésére! Hál’ istennek ők is elégedettek a végeredménnyel!

– Ha jól tudom, izgalmas hobbija is van.

– Nagyon érdekel a történelem, különösen a magyarság múltja. Szeretek olvasni a régi korokról, az emberekről, a szokásokról. Ez már olyannyira a szenvedélyemmé vált, hogy roncskutató lettem. Ez egy nagyon szigorúan hangzó szó, ami egy izgalmas tevékenységet takar. Elmegyünk olyan helyekre, amelyekről tudjuk, hogy ott korábban, évtizedekkel ezelőtt lezuhant, elsüllyedt, megsemmisült valami és átvizsgáljuk a helyszínt, rekonstruáljuk az eseményeket. Érdekes dolgokat lehet így összerakni. Görcsösen keresem az igazságot, a családom történetét is kutatom, mert szeretném megérteni a jelen történéseit, és ennek a gyökere a múltban van.

– Időről időre énekelni is látjuk.

– Kifejezetten jólesik, ha kiereszthetem a hangom, szenvedélyem az éneklés. Sokan még mindig úgy emlékeznek rám, mint az Artéria énekesére, fiatalkorunkban hatalmas bulikat csináltunk, de ma már többnyire csak a konyhában, főzés közben énekelek. A gyerekek és a feleségem sem szokott elszaladni, így talán valóban elviselhető a hangom. 

– Felesége szintén városi képviselő. Otthon is terítéken van a politika?

– Mivel a feleségem is aktívan részt vesz a helyi ügyekben és figyeli az országos eseményeket, nálunk a politika mindennapos téma. Ez egy közös érdeklődés, a találkozásunkat is ennek köszönhetjük. Szerencsére az értékrendünk és a pártpreferenciánk is ugyanaz, így nem bontakozik ki köztünk vita ebben a kérdésben sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretem a vitákat, sőt kifejezetten nyitott vagyok más véleményekre, nézőpontokra, ötletekre. Egy városban ugyanis nem az a fontos, hogy melyik pártnak van igaza, hanem az, hogy a hely, ahol élünk, fejlődő otthon legyen mindenkinek, függetlenül attól, hogy kire szavaznak, vagy szavaznak-e egyáltalán.

– Hogy áll a sporttal?

– Régebben kosaraztam, kézilabdáztam, fociztam, dobóatlétizáltam. Az aktív sport a család mellett nyilván háttérbe szorult, de a mozgás akkor is az élet normális része kell, hogy maradjon. Amíg a gyerekek kicsik voltak, sokat sétáltunk együtt, mostanában viszont már inkább biciklizünk esténként. Ha csak tehetem, kimegyek a szabadba. Szeretem a természetet, az erdőt, az Alföldet. A bringázás, egy jó séta a mezőn, vagy gombászás a fák között teljesen kikapcsol. Ilyenkor rendezem a gondolataimat és feltöltődöm energiával. Persze ez is családi körben a legjobb, amikor menet közben jókat beszélgetünk, vagy nagyokat hallgatunk. Ritkán, sokkal ritkábban, mint szeretném, lovagolni is eljutok. 

– Gyakran éri az a kritika, hogy magas lóról beszél az emberekkel?

– Magas lóról? Nézzen rám, majdnem két méter vagyok! Ezekkel az adottságokkal nehéz elvegyülni, jelentéktelennek maradni. A tornasorban is mindig legelöl álltam, egész életemben szem előtt voltam. Lehet, hogy ez az embereknek néha túl sok, túl hangos. Főleg annak, aki még nem ismer. De aki igen, az tudja, hogy tőlem aztán cseppet sem kell tartani, mert „jámbor jószág vagyok, az a kérődző fajta”!  Erről szerintem ott kap visszaigazolást az ember, hogy mennyi régi, jó barátja van, és én ezzel szerencsére igen jól állok! 

– Szakmája szerint kertész agrármérnök, erdész technikus. Hogy jön ez a politikához? Hogyan lehet ezeket fejben összeegyeztetni?

– Egy szép kert kialakítása kreatív feladat, hiszen az egész a tervezéssel, a kitalálással kezdődik, s csak aztán jöhet maga az építés. Csodálatos látni, hogyan újul meg a kezeink között egy terület, vagy éppen hogyan épül ki a semmiből egy új zöldövezet. Egy élő egység, ami növekszik, változik és fejlődik, ha jól gondozzák. Ráadásul egy kert vagy egy erdő sokszor évtizedekkel a létesítése után teljesedik csak ki, és örökké változik, átalakul! Pont olyan ez, mint egy város! Ha megfelelőek a körülmények és gondos, odaadó kezekben ápolják, akkor semmi sem állíthatja meg a fejlődését!


– Politikai Hirdetés –

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...