24.7 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

1 kerékpárért 3 hónap fogház

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban lopás vétsége miatt állította bíróság elé azt a két pilisi férfit, akiket kerékpár lopáson értek tetten Cegléden. 2014. szeptember 16-án a délelőtti órákban két pilisi férfi, egyikük zsákjában egy erővágóval, mindkettejük fejében egy közös tervvel érkezett Ceglédre, miszerint kerékpárt lopnak, amit aztán Pilisen adnak el.

A gyanúsítottak a délután folyamán a Rákóczi úti sportcsarnok előtt lévő kerékpártárolónál felfigyeltek egy 30.000,- forint értékű kerékpárra, amiről az egyik gyanúsított levágta a lakatot, majd tolni kezdte a vasútállomás felé, miközben társa távolabbról figyelt. A kerékpár gazdája azonban meglátta a tolvajokat, utánuk eredt, és értesítette a rendőröket. A járőrök a bejelentésre perceken belül megjelentek, akiknek a férfi átadta a frissen ellopott kerékpárt. A Ceglédi Rendőrkapitányság rendőrei mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, az őrizet 72 órás tartama alatt a nyomozást sikeresen lefolytatták.

A Ceglédi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt három napon belül a két gyanúsítottat a Ceglédi Járásbíróság elé állította. A bíróság mindkét férfit három hónap fogházra ítélte, egyikük büntetésének végrehajtását egy évre felfüggesztette és elrendelte a pártfogó felügyeletét. A bíróság ítélete a vádlottak fellebbezése folytán nem jogerős.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...