23.4 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Ugyeri mentálhigiénés diáknap

Harmadik éve, hogy minden félévben rendszeresen megrendezésre kerül az Örkényi Úti Iskolában egy mentálhigiénés projektnap. A tavalyi tanév tavaszi féléves projektnapján Bánhegyi László alezredes, a ceglédi rendőrkapitányság bűnmegelőzési tisztje a felső-, munkatársa Jakab Hajnalka az alsó tagozat számára tartott bűnmegelőzési előadást. Ekkor merült fel egy szeptemberi, kutyás bemutató ötlete.

– Az óriási tér, zöld környezet kihasználása okán, a kutyás bemutató mellé végül egy mentő- és tűzoltó gépkocsi bemutatását is beillesztettük programunkba a szeptember 29-én megtartott mentálhigiénés programon. – tájékoztatta lapunkat Százmán Ildikó, gyermekvédelmi felelős, a rendezvény szervezője. – Izgalmas, tartalmas, húsz perces bemutatót tartott a rendőrkutyás stáb, melyben kutyás alapgyakorlatok mellett, bűnöző elfogását, ártalmatlanná tételét szimuláló gyakorlatokat láthattak a gyerekek. A mentőállomás munkatársai minden gyermek kérdésére válaszolva ismertették a mentőautóról és a mentésről tudható legfontosabb ismereteket, közben persze mindenki kipróbálhatta, milyen lehet betegként ott ülni, feküdni. A tűzoltóegység által prezentált rövid elméleti oktatás és egy hosszabb tűzoltógépkocsi-bemutatás után, izgalmas gyakorlati bemutató keretében figyelhették meg a résztvevők a fecskendőből kiáramló vízsugár erejét.

A szervezők köszönetet mondtak a programra kivonuló tűzoltó-, mentő- és rendőri egységet, segítőkész, szakszerű, minden igényt kielégítő munkájáért, “mely felejthetetlenné tette az gyerekeknek a programot, amiről – egészen biztosan – még nagyon sokáig fognak beszélni az ugyeri gyerekek”.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...