24.7 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Drága az olcsó tűzifa – Rendőrségi Összefoglaló

Ha a baj mégis megtörténik, kérjük, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül jelezzék a rendőrségen az ingyenes hívható 107-es vagy a 112-es központi segélyhívószámon, illetve munkaidőben a Ceglédi Rendőrkapitányságon a 06-53/310-066 hívószámú telefonon. 


2. Az Európai Autómentes Nap keretében – 2014. szeptember 22-én – Cegléd, Szabadság téren zajlott a kerékpárok nyilvántartásba vétele, melynek keretében a rendőrök színes bűn- és baleset-megelőzési programokkal várták az érdeklődőket. Bárki kipróbálhatta tudását a téren felállított kerékpáros ügyességi pályán, KRESZ- tesztet tölthetett ki, valamint játékos formában ismerkedhetett a vonatkozó jogszabályokkal és közlekedési táblákkal. A bűnmegelőzési sátorban ujjlenyomatvétel is volt. A programok összeállításában és koordinálásában a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Bűnmegelőzési Osztálya nyújtott segítséget.


3. A Ceglédi Rendőrkapitányág Bűnügyi Osztálya folytat eljárást rablás bűntett, garázdaság vétség, valamint testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két 13 éves ceglédi fiú ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. szeptember 24-én 13 óra körüli időben eddig ismeretlen társaikkal egy ceglédi útkereszteződésben leszólították a sértettet és pénzt követeltek tőle. Mivel a sértettnél nem volt pénz, így a fiúnál lévő cigarettát vették el. 

A sértett ezt követően – a kerékpárját hátrahagyva – félelmében elfutott a helyszínről. Ekkor a gyanúsítottak utána hajtottak a kerékpárral és a 15 éves fiút többször arcon ütötték. Az eljárás során kiderült, hogy nem ez volt az első eset, amikor a 13 éves fiatalok bántalmazták, megfélemlítették a sértettet. A fiú kerékpárját 2014. szeptember 19-én erőszakkal vette el a gyanúsítottak egyike. A járművet akkor rövid ideig használta, majd visszaadta a tulajdonosának. A sértett elmondása szerint ezen kívül is többször fenyegették és értékei átadására kényszerítették a 13 éves fiatalok.

A rendőrök a bejelentést követően 2014. szeptember 24-és a délutáni órákban Cegléden, a Szabadság téren elfogták és a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították a két fiút, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. 


4. Az elmúlt időszakban újból megjelent a területünkön az ún. „besurranásos” lopás, amely során az elkövető a nyitva hagyott ingatlan nyílászáróin keresztül bejut az épületbe és onnan jellemzően készpénzt, illetve kisebb használati tárgyakat tulajdonít el.  A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az értékeikre fordítsanak nagyobb figyelmet, se a bejárati ajtót, se a lépcsőház ajtaját ne hagyják nyitott állapotban, még rövid időre sem!  


Közlekedés

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten – 2014. szeptember 22. és 2014. szeptember 28. közötti időszakban – 7 közlekedési baleset történt, melyből 5 esetben anyagi kár keletkezett és valamennyi esetben megegyeztek a baleset részesei.  2 közlekedési baleset következtében a mentőszolgálat munkatársai – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülésekkel szállították a sérülteket kórházba. Ezekben az esetekben szabálysértési eljárás van folyamatban a Ceglédi Rendőrkapitányságon. 

Az ősz beköszöntével gyakrabban fogjuk emlegetni a látni és látszani szókapcsolatot. A fényvisszaverő ruházat, karszalag, matrica láthatóvá tesz, megvédhet az utakon. Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni. Ezek nem helyettesíthetik a világítóberendezést, de növelik a láthatóságot, ezzel együtt a biztonságot. A fényvisszaverő eszközök és öltözék viselete, valamint a jól működő világítás esetén a gyalogosok és a kerékpárosok sötétben is jól láthatóvá válnak.   

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagy figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban!  Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...