9 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Jubileumi év – összegzés

Sikeres volt az idei, 19. Kossuth Toborzó. A hétvége adatai számokban: 150 gyerek állt be Kossuth seregébe, az esti koncertteken pedig becslések szerint 3-4000 ember vett részt. Détári-Lukács Ágnes rendezvényszervezővel beszélgettünk a tapasztalatokról:

– Milyen újdonságokkal találkozhattak a kilátogatók az idei Toborzón és hogyan fogadták ezeket? 

– A programkínálatot tekintve igyekezett a történelmi gyökerekhez igazodni, erősítve az ünnepély hagyományőrző jellegét. Volt populáris és komolyzenei program és színházi előadás is, nem volt viszont vidámpark, de úgy tapasztaltuk nem is hiányzott a ceglédieknek, hiszen különböző fajátékokkal váltottuk ki ezt. Sok visszajelzést kaptunk a lakosságtól, a legtöbben azt értékelték pozitívumként, ahogyan a helyszínek közé bevontuk a belváros tereit. A belváros autóforgalom előtti lezárása eredményeként a Szabadság tér, a Kossuth tér és az Eötvös tér mintegy sétálövezetté alakult, az emberek jöttek-mentek a három helyszín között. Az Eötvös tér a gyermekprogramok helyszíneként nagyon jól működött, hiszen viszonylag zárt, védett terület, ahol nem kellett félni, hogy kiszalad a gyerek az autók elé. A civil szervezeteknek külön köszönöm a részvételt, hogy új elemként bekapcsolódtak önálló szigetként a rendezvénybe. A diákönkormányzat is, – a segítségen túl – programot hozott a rendezvényhez, külön sátorban közönségtalálkozót szerveztek. Ezt az irányvonalat szeretném követni a jövőben is, hogy különböző csoportok, szervezetek egy cél érdekében dolgozzanak együtt. Minél több szereplő kap feladatot, vesz részt tevékenyen a városi rendezvényeken annál többen érzik magukénak majd azokat.

– A Toborzóval véget ért a 650. évfordulót ünneplő jubileumi év, hogyan összegeznéd?

– Azt mondanám sok tapasztalattal gazdagodtam. Hozzáteszem, hogy én nem a jubileumi év kezdetétől tavaly szeptembertől, hanem idén áprilistól vettem át a városi rendezvények szervezését. Egyébként érdekes a hozzáállása a különböző szereplőknek a városi ünnepségekhez. Vannak hiányosságok, van mit rendbe tenni. Nehezítette a feladatunkat, hogy átalakult a hivatali szervezői csoport, tapasztaltak mentek el és szervezésben kevéssé jártas újak jöttek. Mindezek ellenére szerencsém volt, mert jó emberekkel hozott össze a sors, akik szívügyüknek tekintik a városi rendezvényeket. Ezúton is köszönöm a munkájukat. Jövőre már ügyesebbek leszünk, okulva a tapasztalatokból.

– Jövőre mire számíthatunk a városi rendezvényeken?

– Továbbra sem szeretném egy emberre építeni a rendezvényszervezést, ez egy csapat munkája, minél több csoportot, szervezetet, intézményt szeretnék bevonni. A vásárszervezésre is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ez adja meg a képét egy rendezvénynek, az értékadó, kézműves bemutatók, népi tárgyak, a fajátékoktól az utcaszínházig, amire az emberek nagyon nyitottak, ezeknek továbbra is nagy teret engednénk. Természetesen nem marad el a megszokott körhinta és óriáskerék, vattacukor és lufi sem a többi fesztiválról, de mindegyiknek önálló arculatot igyekszünk kialakítani. A Régi Idők Piaczterének hallatlan sikere volt, május óta hallom vissza a pozitív véleményeket, úgyhogy ez biztosan lesz jövőre is. De a közönségkedvencek között említhetem a belváros tereinek összekapcsolásával létrejövő rendezvényteret is, valószínűleg ez az újítás is megmarad.

Fotók. Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...