16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

“Cegléd pártján állok”

Idén februárban jelentette be, hogy 8 év városi rendezvényszervezői munka után Ceglédről Nagykőrösre szegődik az Arany János Kulturális Központ igazgatójának. Sokakban felmerül a kérdés, vajon mi vette rá László Dittát arra, hogy Cegléden a 8-as körzetben a Ceglédért Független Egyesület színeiben induljon az önkormányzati választásokon.

– Mi vette rá, hogy aktívan beszálljon a politikai ringbe, munkája mellett lesz ideje a ceglédi problémákkal foglalkozni?

– Sosem szerettem a politikát, hiszen városházi munkám révén nap, mint nap szembesültem vele és el is ment a kedvem tőle. Nagykőrösre kerülésem után azonban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy valami nagyon rosszul működik Cegléden. Míg a szegény rokonként kezelt Nagykőrös az elmúlt 10 évben felvirágzott, Cegléd egy helyben járt, míg Nagykőrösön megújult a városközpont rehabilitációs pályázat segítségével, zöld felüleletek nőttek ki a semmiből, addig Cegléd az imént említett pályázaton sikertelenül szerepelt, többek között a hiányzó városi önrész miatt. Dr. Czira Szabolcs nagykőrösi polgármester úrral megismerkedve és együttműködve láttam azt, hogy lehet mutyik, bratyizások nélkül is vezetni egy várost, és mint a példa is mutatja igen sikeresen. Jó példa arra is ő, hogy 12 év után ma sincs igazi kihívója a választásokon. A két város közti kontraszttal napról napra szembesülve döntöttem el, hogy valahogy részt kell vállalnom újra Cegléd fejlesztésében. Ekkor, a legjobb pillanatban keresett meg a Ceglédért Független Egyesület, akikkel kevés gondolkodási idő után vállaltam a közösséget és elindultam a 8-as számú választókerület jelöltjeként. A CFE a város fejlesztését, fejlődését szem előtt tartó civil összefogás, ahol minden egyéni képviselőjelölt önálló egzisztenciával rendelkezik, ezért megválasztásuk esetén nem a képviselői apanázs lesz az egyetlen jövedelmi forrásuk. 

A kérdés második felére válaszolva fiatal, energikus nő vagyok, aki hivatásából fakadóan nagy munkabírású és stressztűrő. Ezért vélem úgy, hogy el tudom látni a két feladatot egyszerre, ebben persze nagy segítségemre vannak nagykőrösi kollégáim, a családom és a szűkebb baráti köröm, akik mindenben támogatnak. Emellett engem minden kihívás csak megerősít és feltölt, ha Ceglédről és annak felemelkedéséről van szó. 

– Nem fél attól, hogy a szókimondó, határozott stílusa zavaró lesz a ceglédi politikai közegben?

– Azon is leszek, hogy felkavarjam az állóvizet, elég volt a félrebeszélésekből, az elhallgatott igazságokból. Emellett ha sajnálatosan úgy alakul, hogy ellenzékben kell majd politizálnom, akkor szükségem is lesz erre a tulajdonságomra. Azt hiszem, csak odaadással lehet egy célt szolgálni és ehhez kell az az elhivatottság, ami megvan bennem, emellett aki ismer tudja, hogy egyébként “kenyérre kenhető” vagyok. 

– Akik nem ismerik, miért szavazzanak Önre, miből áll a programja?

– A programom a Ceglédért Független Egyesület programja, a 8-as körzetre vetítve a korábbi gondok és hiányosságok az elmúlt években csak tovább szaporodtak. A korábbi galambpiac helyén egy hatalmas gyomos terület található, a korábbi járdafelújítások megrekedtek, helyettük aszfalt halmok maradtak csak, a Damjanich utcában található Vasutas Sportcsarnok előtti tér egy szégyenfolt, salakkal borított és közepén egy ócska, sosem működő szökőkút-csonk éktelenkedik. Emellett a mindennapi testnevelés miatt a sportcsarnok napjainkban már csúcsra járatott, viszont a vizesblokkok, az öltözők, az intézményfejlesztés nem történt meg. Véleményem szerint ide egy játszóteret is kellene építtetnie a városnak, de ez csak a jéghegy csúcsa. A teret körülvevő utcákban nem megoldott a csapadékvíz elvezetés. A Táncsics iskola környékén nincsenek parkolók, pedig naponta több tucat autós próbál ott parkolni iskolaidőben, az Árpád utcában át kell helyezni a buszmegállót és ezek csak a legégetőbb problémák. Sajnos, az elmúlt 8 évben nem sok mindent történt a körzetben, ezért itt az idő a változtatásra. Merjünk változtatni, hiszen mi Cegléd pártján állunk és a következő 5 évben Ceglédért akarunk dolgozni és nem Ceglédből akarunk megélni.


– Politikai Hirdetés –

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...