13.6 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Vigyázat, besurranó tolvajok!

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten – 2014. szeptember 29. és 2014. október 5. közötti időszakban – 7 közlekedési baleset történt, melyből 5 esetben anyagi kár keletkezett. Ezeknél az eseteknél a baleset részesei megegyeztek.  Két közlekedési baleset következtében– az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedtek a személyek, akiket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. Ezekben az esetekben szabálysértési eljárás indult a Ceglédi Rendőrkapitányságon. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság- Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2013-ban kísérleti jelleggel indította el a „SuliMoped” elnevezésű programot, mely idén Pest megyében egy abonyi általános iskolában folytatódik. A program tantervi órakereten kívül, elektronikus oktatási módszerek (e-learning) és részben szimulátorok alkalmazásával, az Országos Rendőr-főkapitányság- Országos Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával valósult meg. A program célja, hogy -¬ a lehetőségekhez mérten – minél több általános iskolás diák rendelkezzen segédmotoros kerékpár vezetői engedéllyel. 

Az ősz beköszöntével gyakrabban fogjuk emlegetni a látni és látszani szókapcsolatot. A fényvisszaverő ruházat, karszalag, matrica láthatóvá tesz, megvédhet az utakon. Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni. Ezek nem helyettesíthetik a világítóberendezést, de növelik a láthatóságot, ezzel együtt a biztonságot. A fényvisszaverő eszközök és öltözék viselete, valamint a jól működő világítás esetén a gyalogosok és a kerékpárosok sötétben is jól láthatóvá válnak.   

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagy figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban!  Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...