19.7 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

„Azt csináld, amit szeretsz!”

– Honnan hallottál a CERN-ről?

– Twitteren elég sok szervezetet követek, így a CERN-t is (svájci kutatólaboratórium, többek között hadronütköztetéssel, részecskegyorsítással foglalkozik – a szerk.) , 2012 nyarán ott láttam meg a lehetőséget. Persze ezzel jött a fejfájás: miből fizetem ki? Végül osztályfőnököm, Füle Győzőné, a suli és helyi vállalkozók támogatásával sikerült eltöltenem egy egész napot a CERN-ben és az LHCB irányítótermében.

– Egy másik különleges nyári programon is részt vehettél, melyiken?

Erről Kotlárné tanárnőtől hallottam, tavaly nyáron már részt tudtam venni a 2013-as MFA Nyári Iskolán, egy hetet töltöttem Csillebércen, ahol nappal a Központi Fizikai Kutató Intézetben a játékelméletet, éjszaka pedig Budapestet kutattuk. Az élmény hatására az idei tábort is meglátogattam.

– Mit tanácsolnál az alsóbb éveseknek?

– A legfontosabb, hogy biztos legyél abban, hogy ahova mész, azt te akarod csinálni, és szeretni fogod. Ne menj el valami kommunikációs szakra csak azért, mert az divatos, és oda megy a haverod! Azt csináld, amit szeretsz, úgy sokkal egyszerűbb lesz elvégezni. Hogyha megvan, amit szeretnél, utána nagyon egyszerű dolgod lesz, mert csak kis részét kell rászánnod a szabadidődnek, hogy gyakorolj, hogy azt csináld, amit majd utána szeretnél. Ami a legjobb, hogy utána ott fogsz elhelyezkedni, ahol szeretnél. Jó, persze azt sem árt megfontolni, hogy mivel lehet jól elhelyezkedni. Ha megvan a szak is, nézzétek meg a követelményeket, és koncentráljatok azokra a tárgyakra, amik igazán számítanak! Ne hanyagoljátok el azt sem, ami nem számít, mert az alapvető műveltség nagyon fontos.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...