22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Újabb gázos csalók Cegléden!

Október első hetében újra csalók járták Ceglédet. Szén-monoxid érzékelőket próbálnak rásózni, főleg az idősebb korosztályra, azzal a hazugsággal, hogy hamarosan kötelező lesz bekötni.Sz. Györgyné a Dózsa György utcából hívta fel lapunkat, hogy elmesélje a történetét.

– Október 8-án szerdán becsöngetett hozzám egy ősz hajú férfi azzal, hogy szénmonoxid érzékelőt árul, amit november 31-ig kötelező bekötni mindenkinek, mert különben büntetést kapunk. November közepén pedig már jönnek is ellenőrizni, hogy be van-e kötve. Miközben hadarva beszélt meglobogtatta előttem a fényképes igazolványt. Azt mondta, hogy most megköthetem nála a szerződést 17500 forint előleggel, összesen 45000 forint lesz majd a készülék.

Gyanús volt a viselkedése, 3 éve már jártak itt csalók hasonló történettel, úgyhogy azt mondtam neki, hogy nem kötöm meg a szerződést, mert a fiam olyan helyen dolgozik, hogy majd megszerzi nekünk. Erre gyorsan elszaladt, még köszönni se akart. Láttam, hogy az utcában egy másik ember is járta a házakat és ahol konvektoros fűtés volt, oda becsöngettek.

Hirtelen nem tudtam mit csináljak, annyira felháborított az egész. Megpróbáltam felhívni a Tigázt, de kiderült, hogy megszűnt a ceglédi ügyfélszolgálat. A központi számon, amit a számláról néztem meg, ott meg csak géphang beszélt.

Végül felhívtam a rendőrséget. Ők azonnal segítőkészek voltak, jöttek és keresték a környéken a csalókat, de már nem találták. Mert kiderült, hogy nem kötelező a készülék, hazugság volt az egész történetük. Azért meséltem el a történteket, mert néhány nappal később egy ismerősnél is felbukkantak. Aki találkozik velük, azonnal hívja a rendőrséget, hogy ne tudjanak meglógni.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...