17.8 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Újabb gázos csalók Cegléden!

Október első hetében újra csalók járták Ceglédet. Szén-monoxid érzékelőket próbálnak rásózni, főleg az idősebb korosztályra, azzal a hazugsággal, hogy hamarosan kötelező lesz bekötni.Sz. Györgyné a Dózsa György utcából hívta fel lapunkat, hogy elmesélje a történetét.

– Október 8-án szerdán becsöngetett hozzám egy ősz hajú férfi azzal, hogy szénmonoxid érzékelőt árul, amit november 31-ig kötelező bekötni mindenkinek, mert különben büntetést kapunk. November közepén pedig már jönnek is ellenőrizni, hogy be van-e kötve. Miközben hadarva beszélt meglobogtatta előttem a fényképes igazolványt. Azt mondta, hogy most megköthetem nála a szerződést 17500 forint előleggel, összesen 45000 forint lesz majd a készülék.

Gyanús volt a viselkedése, 3 éve már jártak itt csalók hasonló történettel, úgyhogy azt mondtam neki, hogy nem kötöm meg a szerződést, mert a fiam olyan helyen dolgozik, hogy majd megszerzi nekünk. Erre gyorsan elszaladt, még köszönni se akart. Láttam, hogy az utcában egy másik ember is járta a házakat és ahol konvektoros fűtés volt, oda becsöngettek.

Hirtelen nem tudtam mit csináljak, annyira felháborított az egész. Megpróbáltam felhívni a Tigázt, de kiderült, hogy megszűnt a ceglédi ügyfélszolgálat. A központi számon, amit a számláról néztem meg, ott meg csak géphang beszélt.

Végül felhívtam a rendőrséget. Ők azonnal segítőkészek voltak, jöttek és keresték a környéken a csalókat, de már nem találták. Mert kiderült, hogy nem kötelező a készülék, hazugság volt az egész történetük. Azért meséltem el a történteket, mert néhány nappal később egy ismerősnél is felbukkantak. Aki találkozik velük, azonnal hívja a rendőrséget, hogy ne tudjanak meglógni.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...