19.7 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Máltáról a Mezgázban

Október 14-én a Török János Szakközép és Szakképző Iskola Gida-hetének vendége volt Volter Etelka, a Kossuth Gimnázium tanára. A Mezgáz egy hetes rendezvényén minden nap bemutatkozik egy-egy elsős osztály, valamint érdekes előadásokat hallhatnak a tanulók, pénteken pedig vetélkedő zárja a hetet.

Volter Etelka egy éves máltai tartózkodásának emlékeiről mesélt a diákoknak, ahol végiglátogatta és fotózta a Gozó szigetet, és kulturális életét. “A zenei élet irigylésre méltó. Minden településnek van saját fúvószenekara, több színvonalas énekkar működik, fesztiválokat rendeznek, sok külföldi, főleg angliai előadót hívnak. És akkor még az egyházi ünnepekről nem is beszéltünk. Volt esemény bőven, és a fényképezőgépet szinte mindig magamnál tartottam. Nagy élményem volt, amikor a Times of Malta riportere megállított egyszer az utcán és megkérdezte, hogy melyik újságnak dolgozom. Sokszor tudatosan jártam az utcákat, kifejezetten „vadásztam” a jellemző utcaképeket, épületeket, erkélyeket, kopogtatókat, házfeliratokat, amik a házszámokat helyettesítik. Sok helyen látni az épületek falába helyezett nyitott vagy zárt fülkéket különböző szentek szobraival. Szerettem a piacra járni, sok képet készítettem ott is, de a zöldségesről, a halasról, a kocsmában üldögélőkről, a sziesztázókról is.”

Az év során mintegy 8000 képet készített a máltaiak életéről, épített és természeti szépségeikből. Az értékes képanyag látható volt már a Városi Könyvtárban, és kiállításra került a Gimnáziumban is. Most a diákok láthattak a legszebb képekből válogatást. 

Fotó: Kisfaludi István

Kozma Lilla interjúja Volter Etelkával az utazásról itt…

Válogatás a fotókból…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...