23.1 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Máltáról a Mezgázban

Október 14-én a Török János Szakközép és Szakképző Iskola Gida-hetének vendége volt Volter Etelka, a Kossuth Gimnázium tanára. A Mezgáz egy hetes rendezvényén minden nap bemutatkozik egy-egy elsős osztály, valamint érdekes előadásokat hallhatnak a tanulók, pénteken pedig vetélkedő zárja a hetet.

Volter Etelka egy éves máltai tartózkodásának emlékeiről mesélt a diákoknak, ahol végiglátogatta és fotózta a Gozó szigetet, és kulturális életét. “A zenei élet irigylésre méltó. Minden településnek van saját fúvószenekara, több színvonalas énekkar működik, fesztiválokat rendeznek, sok külföldi, főleg angliai előadót hívnak. És akkor még az egyházi ünnepekről nem is beszéltünk. Volt esemény bőven, és a fényképezőgépet szinte mindig magamnál tartottam. Nagy élményem volt, amikor a Times of Malta riportere megállított egyszer az utcán és megkérdezte, hogy melyik újságnak dolgozom. Sokszor tudatosan jártam az utcákat, kifejezetten „vadásztam” a jellemző utcaképeket, épületeket, erkélyeket, kopogtatókat, házfeliratokat, amik a házszámokat helyettesítik. Sok helyen látni az épületek falába helyezett nyitott vagy zárt fülkéket különböző szentek szobraival. Szerettem a piacra járni, sok képet készítettem ott is, de a zöldségesről, a halasról, a kocsmában üldögélőkről, a sziesztázókról is.”

Az év során mintegy 8000 képet készített a máltaiak életéről, épített és természeti szépségeikből. Az értékes képanyag látható volt már a Városi Könyvtárban, és kiállításra került a Gimnáziumban is. Most a diákok láthattak a legszebb képekből válogatást. 

Fotó: Kisfaludi István

Kozma Lilla interjúja Volter Etelkával az utazásról itt…

Válogatás a fotókból…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...