16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Mandátumok függőben

Hét önkormányzati és három kisebbségi önkormányzati képviselő vehette át képviselői megbízólevelét a mai napon megtartott Helyi Választási Bizottsági ülésen. A 4., 8., 10. számú választókerület képviselőjének és Takáts László polgármester helye függőben maradt. Az is előfordulhat, hogy a választás napjától számított 22 nap is el telik, mire az eredmény hivatalossá válik, ugyanis a Jobbik nevében Korondi Miklós polgármesterjelölt megfellebbezte az eredményt a választás tisztaságát firtatva. 

A mai ülésen került sor a roma kisebbségi önkormányzat három képviselőjének – Jakab István, Jakab János és Jakab Péter – mandátumának átadására is. Jakab János kisebbségi referens (nem azonos a megválasztott képviselővel) kifogást nyújtott be a nemzetiségi önkormányzati választással kapcsolatban, de mivel azt nem időben és hiányosan adta be, így érdemi vizsgálat nélkül elutasították.

Az önkormányzati képviselői megbízólevelét Hegedűs Ágota, Rimóczi Gábor, Hörömpő Annamária, Imregi Tibor, Károly Ferenc, Horváth Gábor Ferenc és Füle Győzőné vehette át. Klément György, Takátsné Györe Anett és Dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselők körzete a területi választási bizottság döntéséig függőben maradt. Az önkormányzat alakuló ülését a polgármester kinevezését követően tarthatja meg. Erre akár néhány nap múlva, de maximum a 22 napon belül meghozott döntés után kerülhet sor.

FOTÓK a bizottság üléséről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...