18.6 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Megyei diákparlamenten jártunk

A budapesti Városmajori Gimnázium biztosította a helyszínét a Pest Megyei Diákparlamentnek, amelyet október 15-én, szerda délután tartottak, a megye valamennyi általános, középiskolás és kollégiumi delegáltja részére. Cegléd szinte valamennyi általános és középfokú intézményéből érkeztek diákok.

A megyei diákparlamenti ülés szervezését és lebonyolítását a KLIK Ceglédi Tankerülete látta el, együttműködve a város oktatási intézményeiből érkező segítő tanárokkal. Fodor Gábor Pest Megyeközponti Tankerületi Igazgató köszöntötte a megjelent közel 150 tanulót és kísérőjüket, amelyben kiemelte, hogy a háromévente megszervezésre kerülő fórum kiváló lehetőség arra, hogy a tanulók megfogalmazzák azokat az aktuális problémákat, kérdéseket, amelyek a mai fiatalokat foglalkoztatják. 

Folytatásként a dabasi Múzsák Alapfokú Művészeti Iskolából Bozó Virág és a Vujicsics Tihamér Tipituli énekegyüttes növendékei ünnepi műsorukkal kedveskedtek a jelenlevőknek. Elsőként három napirendi pont megtárgyalására került sor, ahol a tanulási tapasztalatok és lehetőségek, a diákönkormányzatok működési tapasztalatai, jogainak érvényesülése és az intézményi szinten megjelenő, de azt meghaladó jelentőségű kérdések körében hoztak határozati javaslatokat a delegáltak. A több órás program keretében többek közt szó volt a mindennapos testneveléshez szükséges eszközök, tornatermek igényére, a külföldi cserediákprogramok minél szélesebb körű lehetőségének a biztosítására, több pályázati lehetőség igényére, jobb infrastruktúra kialakítás.

Ezt követően az Országos Diákparlament delegáltjainak megválasztásához a jelöltek bemutatkozására, majd titkos szavazására került sor. Az így megválasztott 34 fő képviseli megyénket a november 21 – 23 – a között Székesfehérváron, amely otthont ad a rendezvénynek. A diákparlament célja, hogy a tanulók megfogalmazzanak egy ajánlássort, a köznevelésért felelős minisztérium képviselőinek kérelmeikről és javaslataikról. 

A Pest Megyei Diákparlament megvalósításában közreműködők munkáját ezúton is köszönjük. 

Fotó és szöveg: Horváth Melinda

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...