19 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Aszfalt a pocsolyában?

“Amit ma az Örkényi úton csináltak az sokkal több mint felháborító. A pocsolyákba öntik az aszfaltot a “szakemberek”. Fontos megjegyeznem, hogy nem csak a technológiai utasításokat nem tartják be, de munkavédelmi hiányosságok sora tapasztalható, arról nem is beszélve, hogy a munka végzéséről semmilyen tábla vagy forgalom irányítás nem volt megfigyelhető. Ez a munkafolyamat élet és balesetveszélyes (hogy lehet, hogy ezt a rendőrség nem veszi észre, de a biztonsági övet rögtön) mind a dolgozókra, mind a közlekedőkre nézve. Természetesen a munka irányítását végző ember, akinek ott kellett volna lenni, telefonon tartott eligazítást és vállalt garanciát az elvégzett munkára. Telefonbeszélgetésünket rögzítettem, videó és fénykép anyag, valamint tisztességes állampolgárok tanúvallomása áll a rendelkezésemre, hogy a garanciát érvényesíteni tudjuk majd. Tavaszra eljön az ideje. Kedves uraim, nyakkendős banditák, javaslom kössék fel a gatyájukat, ha a továbbiakban nem tesznek eleget az ott élő emberek kérésének, mert a kérés nemsokára követeléssé válik majd.” – írta meg lapunknak Horváth Gábor a 7. választókerület frissen megválasztott Jobbikos önkormányzati képviselője.

A képviselő facebookján is elérhető a videó, amelyben az elmúlt esős napok egyikén autójával az Örkényi úton megáll a munkagépek mellett és kérdőre vonja az ott dolgozókat, majd követeli a munka leállítását. Az egy kátyúba aszfaltot simító és két álldogáló munkás hiába magyarázza, hogy a kivitelező cég, a Flaszter Kft vezetőjét kell keresnie, ők nem tehetnek, mondhatnak semmit, Horváth képviselő felszólítja őket, hagyják abba a munkát, vagy a rendőrséget hívja. A munkások a felvételen elmondják, hogy a cég vezetője Mihály József öt perce ment el a helyszínről és éppen az eső miatt fejezik be a munkát. A videó végül ott szakad meg, hogy a képviselő telefont kér, hogy felhívja a cég vezetőjét.

Lapunk megkereste a megrendelő önkormányzat részéről dr. Nagy Lajos aljegyzőt, aki elmondta, hogy a kivitelező cég vezetője már jelezte az esetet, de még csak ezután vizsgálják ki a történteket. 

– Tudomásom szerint technológiai előírás, hogy esőben, vizes időben az ún. lepénykátyúzás nem végezhető. A kivitelező tájékoztatása szerint éppen ezért is hagyták abba a munkálatokat, mert elkezdett esni az eső.

A kátyúzási munkálatok kivitelezésére szigorú közbeszerzési eljárás alapján választják ki a megfelelő céget. A szerződésben – többek között – kijelölésre kerül a megrendelő kapcsolattartója, a műszaki ellenőr vagyis azok a személyek, akik jogosultak intézkedést tenni például a helyszínen, ebbe a körbe nem tartoznak bele az önkormányzati képviselők. Nekik a körzetükkel kapcsolatos problémákat elsősorban a polgármesternek kell jelezniük, aki – amennyiben a jelzés megalapozott – megteszi a szükséges intézkedést. Az említett szerződés természetesen a garanciákról és a jótállásról is rendelkezik. Ezek alapján, ha nem megfelelő technológiával készül el a kivitelezés, akkor át sem veszi azt a megrendelő szakembere, vagyis a teljesítés nem kerül leigazolásra, a munkát ismételten, és szakszerűen el kell végezni. Ezúton is köszönöm a képviselő úr jelzését, de talán célszerűbb lett volna, ha a problémát a megfelelő módon, és a megfelelő helyen veti fel.

A helyszínen készült VIDEÓ itt tekinthető meg…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...