23.1 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Teniszélet az Öregszőlőben

Cegléden nem csak a Vasutas Sportegyesületen belül működik szervezett sportélet. Csaknem másfél évtizedes a múltja a Nemzedék Sportegyesületnek, amelynek tenisz szakosztálya az Öregszőlőben lévő kétpályás teniszcentrumban tartja edzéseit, és a versenyeket. A 90-es évek végén indult sportszervezetet azért hozták létre, hogy 4-5 tehetséges fiatal versenyeken is indulhasson, amit a sporttörvény változása miatt egyesületi háttér nélkül nem tehettek volna meg. Az idő igazolta a ceglédi teniszezőket, a fiatalok közül többen szuperligás versenyzők lettek, egyikük ma Németországban teniszedző. Tóth Gáborral, az egyesület vezetőjével arról is beszélgettünk, hogy ma is van mire büszkének lenniük, többek között legyőzhetetlen senior versenyzőikre.

– Kérem mutassa be az egyesületet!

– A Nemzedék Sportegyesület amatőr sportolók támogatására jött létre 1999-ben. Kis sportegyesület vagyunk, három – tenisz, triatlon és szabadidősport – szakosztállyal működünk. Ezek közül jelenleg aktívan tevékeny a megyei tenisz, ahol 20-22 versenyzőnk, illetve senior női és férfi tenisz csapatunk van. Gondot jelent az utánpótlásnevelés hiánya, de örök optimistaként bízom a fiatalabb generációban. Erre meg is van minden esély, mert nagy örömünkre 5 éves kortól hetven felettiekig minden korosztály látogatja az öregszőlői pályákat. Most éppen felújítjuk az extrém terheléstől elhasználódott egyik pálya salakborítását. Kétpályás fedett teniszcentrumunk van, ahol télen és bármilyen időjárási körülmények között lehet edzést vagy versenyt lebonyolítani, ezért kedvelik más Pest megyei teniszklubok is. Rendezünk itt Pest Megyei Bajnoki fordulót, Mazsi kupát és Speciális Olimpiai versenyt egyaránt. Azért is szeretnek jönni ide a megyéből a teniszezők, mert itt lehetőség van a verseny után baráti beszélgetésre, közös főzésre is. Családias a hangulat, hiszen ez egy közösség is, sokan családtagjaikkal, gyerekekkel járnak edzeni.

– Milyen eredményekkel büszkélkedhet a klubjuk? 

– A játék öröme és szenvedélye miatt játszunk, tehát nem a győzelem a lényeg. Mindemellett a senior hölgyek sorra nyerik a bajnokságokat, itt kiemelném Szőke Éva fiatalabb és Oláh Katalin 67 éves versenyzőnket. A senior férfiak is mindig benne vannak az első háromban, ha kiáll Bakonyi Levente, akkor viszont biztos a győzelem. A 70 feletti Bakonyi Levente korosztályában világranglista 3. helyezett, Pest megyében gyakorlatilag legyőzhetetlen. Pákozdi Benő 62 éves és verhetetlen a korosztályában, de jóval fiatalabb ellenfelek sem bírnak el vele. Persze nem adjuk fel, talán majd tíz év múlva egyszer egy gyenge pillanatában elkapjuk, amikor egymást kergetjük a tolókocsival a pályán.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...