34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Börzét tartottak nyolcadikosoknak

A több éves hagyománynak köszönhetően idén is pályaválasztási kiállítást rendeztek a mai napon a Gál József Sportcsarnokban. A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségének szervezésében tartott eseményen több, mint 30 kiállító várta a pályaválasztás és munkavállalás előtt álló fiatalokat.

„Az ember munkára termett, ám az élete minden részére hatással van, hogy kedvvel, szívesen végzi-e azt. A szabad akaratából és mélyről jövő érdeklődéssel végzett hozzáértő sikeres munka azonban többet ad a pusza megélhetésnél. Ez az alapja az emberi önbecsülésnek.” – hangzott el Takáts László polgármester köszöntőjében, akit követően Dr. Terbe-Szabó Csilla, a Ceglédi Járási Hivatal vezetője nyitotta meg a kiállítást. Mint elmondta: nagy előkészületekkel, immár sokadjára rendezik meg ezt az eseményt, melyet minden évben nagy sikerrel zárnak. „Igyekszünk minden évben egyre több kiállítót, iskolát idehozni annak érdekében, hogy a fiataloknak segítsünk a pályaválasztás nehézségeiben, segítsük eldönteni hogy merre tovább az életben. Az idén 31 kiállító érkezett, ebből 21 oktatási intézmény illetve vannak kollegák akik a duális képzés lehetőségeire fogják felhívni a figyelmet, illetve jelen vannak a katasztrófavédelem, a rendőrség és a Sanamed képviselői is, éppen azért hogy minél szélesebb skáláját tudjuk megmutatni a lehetőségeknek.” – fogalmazott a hivatalvezető, aki hozzátette: igyekeztek minél több szakmai képzést elhozni a rendezvényre, s a főiskolák és gimnáziumok mellett kifejezetten hangsúlyt fektettek arra is, hogy a hiányszakmákat, a munkaerő piaci igényeket figyelembe véve, minél jobban előtérbe helyezzék.

A pályaválasztási kiállításon a középiskolák bemutatkozásán túl a látogatók munkaerő-piaci információkat szerezhettek és pályaválasztási tanácsadók, pedagógusok, képzési szakemberek álltak rendelkezésükre. A kiállításon természetesen a munkaügyi kirendeltség is képviseltette magát, ahol tájékozódni lehetett a hazai és az EU továbbtanulási-, képzési lehetőségekről, a munkaerő-piaci szolgáltatásokról, támogatásokról, gyakorlati képzőhelyekről, az aktuális munkaerő-piaci programokról és egyéb álláslehetőségekről.

FOTÓK a rendezvényről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...