27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Egy nap a gimnáziumban

November 11-én volt program bőségesen a gimnáziumban. Délelőtt beiskolázási tájékoztatón, majd gazdasági előadáson is részt vehettek a tanulók, pontban 11 óra 11 perckor pedig a világháborús emléktáblánál tartottak megemlékezést.

A Szegedi Tudományegyetem tartott beiskolázási tájékoztatót a díszteremben. A jó kapcsolat az egyetem és a gimnázium között sok évre nyúlik vissza. Ezen a napon sokadik alkalommal jött el az egyetem. Ilyenkor minden kar képviselteti magát, a diákok a nyomtatott tájékoztató anyagokon túl személyes kérdéseikre választ kapnak, ez nagymértékben megkönnyíti majdani egyetemválasztásukat.

A nap vendége Losonczi Anikó, a gimnázium két éve érettségizett tanulója volt, aki jelenleg a Corvinus Egyetem Gazdálkodás és menedzsment szakának másodéves hallgatója. Ő a gazdaság iránt érdeklődő végzős tanulóknak adott tájékoztatást szintén a díszteremben.

Az iskola ezen a napon vett részt a Krajcáros Alapítvány nemzetközi gyertyagyújtási akciójában. Az 1993-ban létrejött közhasznú szervezet a háborús emlékhelyek és hadisírok gondozásával foglalkozik. Jelen akciójuk célja az volt, hogy emlékezzünk az I. világháborúban elesett kb. 10 millió katona halottra, akik között 600 ezerre tehető a magyar honvédek száma. Bár elmúlt 100 év, fontos, hogy ne feledkezzünk meg déd- és ükapáink küzdelméről, áldozatáról. Az iskola tanulói nevében a 10.d osztály gyújtott gyertyát a világháborús emlékműnél és a gimnázium aulájában található I. világháborús emléktáblánál.

FOTÓK a napról Volter Etelkától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...