21.5 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

Egy nap a gimnáziumban

November 11-én volt program bőségesen a gimnáziumban. Délelőtt beiskolázási tájékoztatón, majd gazdasági előadáson is részt vehettek a tanulók, pontban 11 óra 11 perckor pedig a világháborús emléktáblánál tartottak megemlékezést.

A Szegedi Tudományegyetem tartott beiskolázási tájékoztatót a díszteremben. A jó kapcsolat az egyetem és a gimnázium között sok évre nyúlik vissza. Ezen a napon sokadik alkalommal jött el az egyetem. Ilyenkor minden kar képviselteti magát, a diákok a nyomtatott tájékoztató anyagokon túl személyes kérdéseikre választ kapnak, ez nagymértékben megkönnyíti majdani egyetemválasztásukat.

A nap vendége Losonczi Anikó, a gimnázium két éve érettségizett tanulója volt, aki jelenleg a Corvinus Egyetem Gazdálkodás és menedzsment szakának másodéves hallgatója. Ő a gazdaság iránt érdeklődő végzős tanulóknak adott tájékoztatást szintén a díszteremben.

Az iskola ezen a napon vett részt a Krajcáros Alapítvány nemzetközi gyertyagyújtási akciójában. Az 1993-ban létrejött közhasznú szervezet a háborús emlékhelyek és hadisírok gondozásával foglalkozik. Jelen akciójuk célja az volt, hogy emlékezzünk az I. világháborúban elesett kb. 10 millió katona halottra, akik között 600 ezerre tehető a magyar honvédek száma. Bár elmúlt 100 év, fontos, hogy ne feledkezzünk meg déd- és ükapáink küzdelméről, áldozatáról. Az iskola tanulói nevében a 10.d osztály gyújtott gyertyát a világháborús emlékműnél és a gimnázium aulájában található I. világháborús emléktáblánál.

FOTÓK a napról Volter Etelkától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...