6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Egy nap a gimnáziumban

November 11-én volt program bőségesen a gimnáziumban. Délelőtt beiskolázási tájékoztatón, majd gazdasági előadáson is részt vehettek a tanulók, pontban 11 óra 11 perckor pedig a világháborús emléktáblánál tartottak megemlékezést.

A Szegedi Tudományegyetem tartott beiskolázási tájékoztatót a díszteremben. A jó kapcsolat az egyetem és a gimnázium között sok évre nyúlik vissza. Ezen a napon sokadik alkalommal jött el az egyetem. Ilyenkor minden kar képviselteti magát, a diákok a nyomtatott tájékoztató anyagokon túl személyes kérdéseikre választ kapnak, ez nagymértékben megkönnyíti majdani egyetemválasztásukat.

A nap vendége Losonczi Anikó, a gimnázium két éve érettségizett tanulója volt, aki jelenleg a Corvinus Egyetem Gazdálkodás és menedzsment szakának másodéves hallgatója. Ő a gazdaság iránt érdeklődő végzős tanulóknak adott tájékoztatást szintén a díszteremben.

Az iskola ezen a napon vett részt a Krajcáros Alapítvány nemzetközi gyertyagyújtási akciójában. Az 1993-ban létrejött közhasznú szervezet a háborús emlékhelyek és hadisírok gondozásával foglalkozik. Jelen akciójuk célja az volt, hogy emlékezzünk az I. világháborúban elesett kb. 10 millió katona halottra, akik között 600 ezerre tehető a magyar honvédek száma. Bár elmúlt 100 év, fontos, hogy ne feledkezzünk meg déd- és ükapáink küzdelméről, áldozatáról. Az iskola tanulói nevében a 10.d osztály gyújtott gyertyát a világháborús emlékműnél és a gimnázium aulájában található I. világháborús emléktáblánál.

FOTÓK a napról Volter Etelkától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...