9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Libi nem Márton-napi liba

A baromfiudvarban fényképeztem le a 33 éves Libit jó ismerősömnél Esztikénél, a Bezerédi utcában. A képen fáradtan pihen és felém fordulva megengedi, hogy lefotózzam.

Libi az öreglány 33 év alatt sok-sok tojást tojt a világra, de nem erről híres igazán. Gazdája mesélte el a történetet: A Felház utcai gyülekezetben, gyermektábort tartottak, a kicsikkel az állatokról beszélgettek. – Gyerekek kinek van valamilyen állata? – szólt a kérdés. A gyerekek egymás után mondogatták, “nekem nyuszim, cicám, kiskutyám van, a nagypapának malaca.” Az állatok felsorolásából a liba kimaradt.

Esztike, aki segítőként vett részt a táborban ekkor megszólalt: “Nekem 33 éves a libám, beceneve Libi.” A társaság egyik tagja megjegyezte, le kellene már vágni. Esztike erre tiltakozott: ő családtag. A lelkész viccesen hozztette: ha kimúlik én fogom eltemetni. Remélhetőleg még sokáig várni kell a lelkésznek, hogy Libi lelke távozzon a másvilágra.

Libi kitartás! Te vagy az a liba, aki nem a Márton-napi pecsenyéstálban végzi életét! 

Hazafelé összetalálkoztam Oszlánszki Ferenc csemői igazgató úrral, aki a falevelet söprögette a háza előtt. Elmeséltem a imént hallott esetet. Feri megjegyezte: ők is vettek az unokáknak két libát, amit nem engedtek levágni. Eddig úgy gondolta, hogy a feleségével még vagy tíz évig etetnie kell a jószágokat, de most a 33 év hallatára megrettent: Ó meddig kell még etetnünk ezt a két libát!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...