6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Elismerések a Szociális Munka Világnapján

 

Czeróczkiné Czinege Mária szakgondozónő (Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság Deák Utcai Tagbölcsőde)

1975-ben kezdett bölcsődében dolgozni csecsemő- és kisgyermek gondozónőként, majd 1991-ben szakosítót, 1996-ban a szakgondozónői szakképesítést szerzett. Gondozónőként kedves, közvetlen és barátságos. Munkája középpontjában mindig a gyermekek igényeinek, szükségleteinek kielégítése áll, szinte olyan, mint egy „Tyúkanyó”. A gyermekekkel, szülőkkel, kollégáival az évek során jó kapcsolatot alakított ki. Pályafutása alatt a bölcsőde és a kollektíva igen hasznos tagjává vált, a közösségi munkából aktívan vette ki a részét, olyannyira, hogy munkáját megbecsülve 1993 óta helyettes vezetőként, majd 1997-től 2009-ig önálló bölcsőde és szakmai vezetőként tevékenykedett a Deák Utcai Tagbölcsődében.

Vezetősége alatt a kollégák összefogásával hívták életre a Deák Utcai Tagbölcsőde alapítványát a Tipegő Oktatási és Gyermekvédelmi Alapítványt, mely azóta is nagy segítséget jelent az intézménynek. E mellett figyelt az adott gondozási évben felmerülő szülői igényekre, s így több ízben is lehetőséget teremtett a fogyatékos és a sajátos nevelési igényű gyermekek bölcsődébe való fogadására. Kolléganői mindig számíthattak odaadására és segítőkészségére. Munkáját precízen, pontosan a határidők betartásával végezte. 2013-ban a BÖVI dolgozói a Deák Utcai Tagbölcsőde legeredményesebb gondozónőjének választották. Közösségének, a bölcsődei ellátás terén végzett példaértékű, kiváló tevékenységéért ítélte oda Cegléd Város Önkormányzatának képviselő-testüle „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” elismerő oklevél kitüntetést.


Czérna Miklósné szociális munkás (Toldy Ferenc Kórház I. Pscyhiátriai Rehabilitációs Osztály)

Czérna Miklósné 1973. szeptember 1-jén lépett be a ceglédi kórház dolgozójaként. 1974 májusában az újonnan épült Psychiátriai Osztály alapító tagjaként dolgozott. Tanult, dolgozott, családot alapított, nevelt, majd ismét tanult és tanított. Az emberek iránti empátiája, szeretete, tenni és segíteni akarása, szorgalma jellemzi mindennapjait. Odaadással segít a betegek ügyeinek rendezésében, de kollégái, tanítványai is bizalommal fordulhatnak hozzá. Munkájára a mai napig is bármikor lehet számítani. Szervez, kapcsolatokat köt, szorosat, barátit, közvetlent. Czérna Miklósné asszonynak példaértékű szakmai és lelkiismeretes munkája alapján második alkalommal ítélte oda a Képviselő-testület „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” elismerő oklevél kitüntetést.


Tehenes Gábor szociális munkás (Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet)

Tehenes Gábor 2001. október 1-jétől dolgozik a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet I. Psychiátriai Osztályán szociális ügyintézőként. 2008-ban szociális munkás végzettséget szerzett, azóta diplomásként ebben a funkcióban lelkiismeretesen, pontosan tevékenykedik. Rendszeresen kapcsolatot tart a helyi és környéki önkormányzatokkal, szociális otthonokkal, és más társadalmi szervezetekkel. Segítséget nyújt betegeknek a hivatalos dokumentumok beszerzésében, a szociális otthoni elhelyezéshez szükséges kérelmek kitöltésében, a szociális anamnézis felvételében, továbbításában. Intézi a rászorulók egyéb ügyeit: nyugdíj átutalása a tartózkodási helyre, szociális segély iránti kérelem benyújtása, rokkantosítás elindítása, szükség esetén kutatómunka: a hozzátartozók, vagy információval szolgáló illetékesek felkutatása, a betegek képviselete – meghatalmazással a szükséges hivatalos helyeken. 

Kapcsolatot tart a kórház vezetőségével, szükség esetén az intézmény más osztályain is segít a szociális problémák megoldásában. Az intézményben a szociális munkás hallgatók gyakorlati képzését is segíti. A sokrétű és mindenre kiterjedő segítő és szervezői munkát önzetlenül, minden rászorulónak nagy odaadással, szakmai hozzáértéssel nyújtja. Példaértékű szakmai munkája alapján ítélte oda a Képviselő-testület „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” elismerő oklevél kitüntetést.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...