6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Takáts László újraindítja a zöld számot

Hosszú hónapok után újra megindult a bíróság épületének a rekonstrukciója. Lakossági bejelentések alapján sok bosszúságot okoz a ceglédieknek a munkálatok miatti közlekedés: ennek kapcsán felszólították a kivitelezőt arra, hogy a közlekedési problémákat oldja meg. Ehhez kapcsolódóan a beruházóval együttműködve a Várvag Kft. is megtette a szükséges lépéseket és egy ideiglenes járda került kialakításra. A polgármester hozzátette: köszöni a város lakosságának a türelmet valamint a bejelentést és a jövőben is kéri, ha ilyen észrevételek vannak, azokat jelezzék az önkormányzat felé. 

Takáts László a délelőtt folyamán bejelentette, hogy jövő hét hétfőtől, azaz november 17-étől újra működni fog a zöld szám, amely a 06/80 200-064-es telefonszámon érhető el. Ezen a számon a lakosság bejelentést tehet minden olyan eset kapcsán, ami a közterületeket, vagy akár a város életét érinti. „Azt tudja vállalni az önkormányzat hivatala, hogy 5 napon belül ezekre a problémákra jelez, hogy és milyen intézkedéseket teszünk. Azok a feladatok, melyek az önkormányzatot érintik, azokkal kapcsolatban 30 napos határidőn belül intézkedni fogunk. Melyek nem az önkormányzatot érintik, azokat továbbítjuk a megfelelő szervek felé.” – mondta a zöld számról Takáts, majd hangsúlyozta: csak abban az esetben tudnak ezekre a bejelentésekre reagálni, hogyha elérhetőséget adnak meg a bejelentők, azaz kapnak egy telefoncímet vagy lakcímet, ahova vissza tudnak jelezni ezzel kapcsolatban.

A sajtótájékoztató utolsó témája az a Szabadság tér elöregedett fáinak a megifjítása volt. Elhangzott: ez egy folyamat, ami most elkezdődött és nem csak a főteret fogja érinteni, hanem a város több pontján is zajlanak majd ezek a munkálatok, melynek fő célja a megöregedett és balesetveszélyes fák eltávolítása. „Ehhez kapcsolódóan – ha az időjárás is engedi – még az idei esztendőben megindulnak a fapótlások illetve az új fák telepítése is. Tavasszal ezeket a munkálatokat folytatjuk és a Szabadság tér megújulása kapcsán ez nem csak a fákat érinti majd, hanem a következő évi költségvetésben szeretnénk pénzeszközöket is rendelkezésre bocsátani a tér megújításához.” – fogalmazott a polgármester, aki azt is elmondta: mindezt a lehető legszélesebb lakossági véleményezés mellett kívánják véghezvinni.

FOTÓK a sajtótájékoztatóról Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...