32.1 C
Cegléd
2024. július 19. péntek
spot_img

Közlekedjünk tudatosan! – Rendőrségi Összefoglaló

Ezekhez szorosan kapcsolódik a pénzváltós módszer is, amikor megkérik a hiszékeny sértettet, hogy egy nagyobb címletű pénzt váltson fel. Ilyenkor az elkövetők kifigyelik a megtakarított pénz rejtekhelyét és a sértett figyelmét elterelve, elviszik a megtakarított forintjait.

A Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzésekkel próbálja megelőzni és megakadályozni, hogy az ilyen faárus személyek megtévesztve a vevőket, illegális tevékenységüket folytassák az illetékességi területükön. Tűzifa beszerzésére még mindig a legbiztonságosabb megoldás a fakereskedésekben történő vásárlás, ahol hitelesített mérleg áll rendelkezésre.

A rendőrség kéri, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében ne vásároljanak tűzifát házaló kereskedőtől, idegeneket pedig ne engedjenek be a lakásukba semmilyen indokkal sem, mivel ellenkező esetben könnyen bűncselekmény áldozataivá válhatnak.

Ha a baj mégis megtörténik, kérjük, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül jelezzék a rendőrségen a 107-es vagy a 112-es segélyhívószámon, illetve a Ceglédi Rendőrkapitányságon a 06-53-310-066-os hívószámú telefonon. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a bűncselekmények áldozataivá válásának elkerülése érdekében értékeiket, pénztárcáikat ne hagyják könnyen hozzáférhető helyen sem a lakásban, sem az autóban. A házak kapuját, a lakások ajtaját ne hagyják nyitva! A kerékpárjaikat zárják le, azon ne hagyjanak táskát, csomagot!   


Közlekedés

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten – 2014. november 3. és 2014. november 9. közötti időszakban – hét közlekedési baleset történt. Anyagi kár öt esetben keletkezett. Két baleset során szenvedtek az érintettek súlyos sérüléseket. Az egyik esetben egy gépkocsivezető nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezette a járművét, a nem megfelelő sebesség megválasztása miatt árokba hajtott. Ellene szabálysértési eljárás indult. 

A másik esetben a súlyosan sérült kerékpáros személy a kórházba szállítását követően elhalálozott. Ebben az esetben a Közlekedésrendészeti Osztályon büntetőeljárás indult, amely során szakértők bevonásával tisztázza a hatóság a baleset bekövetkezésének körülményeit.  

A közlekedésben az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez az autósoknak alkalmazkodni kell. Esőben könnyebben megcsúsznak a kerekek, megnő a féktávolság, esetenként a nagyobb vízfelületen a vízen csúszás veszélye fenyeget. Ha a hőmérséklet 0 Celsius fokra vagy az alá süllyed, akkor számítani kell arra, hogy a vizes-nedves útfelület lefagy. Ez még jobban növeli a csúszásveszélyt. A jeges-havas úton már a menetstabilitás is romlik, valamint ebben az időszakban probléma még, hogy a látási viszonyok romlanak. A gépjárműveket – főleg hosszabb autóút előtt – ajánlatos már a tél beállta előtt alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot.

Az őszi – téli időszakban a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit, ezért is nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A fényszórókat és a többi lámpát ilyenkor gyakrabban kell tisztítani. Ugyanakkor a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagy figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban!  Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...