11.1 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Vendég a Táncsicsban

November első hetében a Táncsics iskolában vendégeskedett Angelo Victor. A brazil származású fiatalember azért érkezett Ceglédre, hogy segítse az angol nyelv oktatását, valamint megismertesse a magyar diákokat hazájával. 

Victor hamar megszerettette magát tanulóinkkal. Fiatal kora, közvetlen modora gyorsan oldotta az angol beszélgetések kezdeti nehézségeit. Az angol nyelvi órákon Brazíliáról is rövid ismertetőt láttak a gyerekek, amellyel Victor szemszögéből láthattuk a távoli országot. Elmondhatjuk, most már nem csupán térkép e táj, a „száraz” tényeken túl megismertük az ország ünnepeit, ételeit, sőt zenei kultúrájából is ízelítőt kaptunk.

Cserébe mi is bemutattuk intézményünket, városunkat, hazánkat. Iskolánk szervezésében volt Budapesten, ahol kérésére meglátogatta a Terror Házát, sétált a Lánchídon, meghallgatta a Margitszigeten lévő zenélő szökőkutat, mivel érdekelte a komolyzene és az európai kultúra. Bemutattuk Budai úti tagintézményünket is, ahol nem csak meleg szeretettel, de kemencében sült, forró kenyérlángossal is fogadták a pedagógusok és tanítványaik. Angol nyelvű udvari játékokkal, ének- és táncbemutatóval telt a délelőtt, amelyet a Sulimúzeum megtekintésével zártunk. A százéves padok, tintatartók, kisdobos és úttörő egyenruhák meséltek a múltról és összehasonlíthattuk a két ország történelmét.

Nagy sikere volt a gokartos programnak is, hiszen még sosem próbálkozott vele korábban.

A magyaros ízek kóstolása céljából – kihasználva Victor lelkes hozzáállását a főzéshez – palacsintasütésre is vállalkoztunk. Vendégünk sikeresen állta a sarat a konyhában. A hétvégéje is a gasztronómiai élmények jegyében telt: egy pedagógusunk családi ebédre invitálta. A magyaros menüsor kipróbálásán túl további ismerkedésre, beszélgetésre volt lehetőség. A városszéli kutyamenhely sem maradt ki a barátkozásból, mert a vasárnapi ebéd kutyasétáltatással zárult.

Ez a hét hasznos és tanulságos volt tanítványainknak, pedagógusainknak és remélhetőleg Victornak is. A különböző kultúrák találkozása, a személyes élmények, a kötetlen nyelvgyakorlás színesítette iskolánk hétköznapi munkáját és bizonyára a brazil fiatalember is életre szóló élményekkel távozik majd decemberben Ceglédről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...