6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Felkészülten a télre

Az idei első hó előtti hagyományos gépszemléjét tartotta november 14-én a város köztisztaságáért felelős Elastic ’91 Kft. a Törteli úti, volt laktanyában levő telephelyén. 

Minden évben a tél beköszönte előtt tart gépszemlét az Elastic ’91 Kft., ahol most is bemutatták a hó eltakarítására felkészített gépeket. Az eseményen megjelent Hegedűs Ágota alpolgármester és Rimóczi Gábor önkormányzati képviselő, valamint a Várvag Kft. szakemberei, s a rendőrség és katasztrófavédelem képviselői is. A cég a Várvag Nonprofit Kft.-vel kötött szerződés alapján végzi a hó eltakarítását valamint az utak sózását. Mint Károly Ferenc ügyvezetőtől megtudtuk, 57.560 m utat kell síkosság-mentesíteni és emellett feladatuk mintegy 14.581 m hosszúságú kerékpárút téli takarítására is. 

A gépszemlén Takács Nándor elmondta: a szerződésben vállalt hó és síkosság-mentesítési munkákra a gépeket felkészítették. „A gépeinkről annyit, hogy a gyalogos forgalmú járdák, valamint a kerékpárutak hó és síkosság-mentesítését továbbra is öt darab kisgéppel végezzük, emellett seprűszerelékkel illetve igény esetén hótoló lappal is felszerelhetők. Az eredményesség szempontjából pedig mind az öt darab sószóró szerelékkel el van látva.” – fogalmazott a köztisztasági ágazatvezető.

Hozzátette: a kisebb, szűkebb utcákat illetve lakótelepi utakat továbbra is takarítják hótolóval illetve sószoró felépítménnyel rendelkező gépeikkel. A közutakat továbbra is négy darab nagy tehergépkocsi alkalmazásával mentesítik a síkosságtól – ezen gépek szintén rendelkeznek hótoló lappal illetve kettő darab sószóró felépítménnyel is. A szakember arról is beszámolt, hogy ötödik gépként van egy új beszerzésük, ami szintén hótolóval van ellátva.

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...