11.4 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Négylábú doktorok Csemőben

– Törekszünk egy olyan légkört létrehozni, hogy a gyermek minden héten várja azt, hogy újra és újra jöhessen hozzánk. A szülőket is bevonjuk a terápiába, hiszen így a kezdetben még félős gyermekeknek sokkal könnyebb feloldódniuk a ló hátán. Az, hogy a szülő a gyermeke mellett lehet a fejlesztés során, az ő kapcsolatukat is erősíti, szilárdítja. – teszi hozzá Imre.

Többen járnak, nagyobb távolságokból is részt venni a fejlesztéseken. Ezeket a családokat annyi teher húzza, hogy Imre és Andrea úgy döntött, teljesen ingyenesen végzik a terápiákat. Az Alapítvány a fejlesztéshez, a megfelelő légkör kialakítása mellett, az Immunotic gépet – a szerkezet gyógyhatása a sejtek rezgésén alapszik – és a lovasterápiát alkalmazza. 

Az évek során a kezelt gyermekek kisebb-nagyobb fejlődését látva sok történetet gyűjtöttek össze. Lilla például, aki még egy éves se volt, amikor a szív transzplantációs listára került és rengeteg gyógyszert kellett szednie. Mióta járnak a Paci Dokihoz (három éve), nyolc gyógyszerből már csak kettőt kell szednie és a transzplantációs listáról is lekerült a kislány. (Lilla teljes története ITT olvasható.) Sok más gyermek előtt is kinyílt a világ a fejlesztések segítségével, beszédük szebb lett, biztosabban járnak, mások pedig megtehették életük első lépéseit.

Imre a tervekre térve elmondta, hogy a közeljövőben létszükségletté válik egy fedeles foglalkoztató, hogy a fejlesztések folyamatosak legyenek, ne legyen kiesés télen sem. 

– Fontosnak tartjuk egyre több fiatal szakember bevonását a terápiákba, akik szabadidejükben elhivatottan, lendületesen tudják támogatni, segíteni az Alapítvány munkáját és a gyerekek további fejlődését. Kulcsfontosságú lenne, hogy Cegléd és környéke jobban felfigyeljen az alapítványra, hiszen sokan még nem ismerik a Paci Doki Alapítványt pedig minden rászoruló érdeklődőt szívesen fogadunk.

Bővebb információ: www.pacidoki.hu

Kovács Diána

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...