31.6 C
Cegléd
2025. június 22. vasárnap
spot_img

Nyílt nap a konyhán

A ceglédi óvodásoknak tartottak nyílt napot november első két hetében, több turnusban a TS Gastro Kft., konyháján. Így a gyerekeknek lehetőségük nyílt megismerni, hol és hogyan készül az étel, ami naponta a tányérjukra kerül. Az óvodák kisebb csoportokban, óvónők, dadus nénik vezetésével látogattak el a Bem József Műszaki Szakközépiskolában lévő konyhára, ahol Górnagyné Molnár Katalin élelmezésvezető mutatta be a konyhát, az előkészítő helységeket, raktárakat és az étkezőt.

– A gyerekek meglepődtek a konyhai eszközök nagyságán, az alapanyagok mennyiségén, és azon, hogy hány dolgozó készíti el az ebédet. Elmondtam nekik, hogy ezen a konyhán 3500 adagot főznek, és Cegléden 14 óvodába készítjük az ételeket. Az előző nap előkészített nyersanyagokból hajnali 4 körül kezdik főzni a 2-300 literes üstökben az ételeket, hogy a tízóraira, ebédre, uzsonnára időben szállításra készen legyenek. Az óriási főzőüstök, sütők, hűtőkamrák és konyhai eszközök látványa nagy élmény volt az apróságoknak. A vidám gyerekcsapatot a nyílt napon forró teával és frissen sült kakaós csigával várták.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Szemvédelem prémiumminőségű napszemüvegekkel

Ahogy megjelennek az első napsugarak, a híradásokban is nap...

Halálos áramütés

Halálos áramütés: Vádat emeltek három vasúti dolgozó ellen A Pest...

Környezetbarát megoldások a kéztörlők birodalmában

A fenntartható világ nem csak az energetikai szektorban -...

A vasbeton medencék élménye és tartóssága

Szeretne egy olyan medencét, amely hosszú távon vonzó és...

Balatoni kikapcsolódás új köntösben

A nyár beköszöntével egyre gyakrabban olvashatunk a hírekben a...