17.1 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Cegléden verik ronggyá a Viszkist

December végéig a Malom központban árulja saját készítésű kerámia tárgyait Ambrus Attila, közismert nevén a Viszkis rabló. A “Bármit csinálsz, azt csináld jól!” feliratú kifüggesztett mottó előtt készítettünk interjút az egykori Viszkissel. Aki egyébként igencsak meglepődött azon, hogy hol kapott helyet az árusításra: poénnak sem utolsó, hogy éppen egy bankfiókkal szemben.
A ma már jó útra tért, egyedi kerámiák készítéséből élő egykori jégkorongozó múltjáról annyit, hogy csaknem 30 alkalommal rabolt bankot, összesen több mint 140 millió forintot zsákmányolt. 2002-ben 17 év börtönbüntetésre ítélték, végül 2012-ben szabadult. Ambrus a bankrablással ellentétben a jégkorongozást viszont nem hagyta abba, most egy kecskeméti amatőr csapatot, a Kecskeméti Sólymokat erősíti kapusként.
Nem ez az egyetlen sport, amit kedvel, Cegléden is rendszeresen megfordul. Lapunknak nyilatkozva elmondta: – Ceglédre járok teniszezni és komoly csatákat vívunk néhány barátommal. Pákozdi Benő például a hatvanegynehány évével ronggyá ver. Arra gyúrok, hogy őt egyszer legyőzzem. – mesélte lapunk munkatársának Ambrus Attila. Kérdésünkre, hogy az, hogy most békésen kerámiákat árul, azt jelenti-e, hogy véglegesen jó útra tért, hamiskás mosollyal csak annyit mondott: – Nézőpont kérdése, hogy jó útra tértem-e, az biztos, hogy már túl öreg vagyok ahhoz, hogy bankok kerítésén ugráljak át. – tette hozzá a 47 éves Dunaharasztiban élő (élet)művész.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...