23.9 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

ANYA-NYELV-CSAVAR 2014

A második fordulóban humorérzékükre, fantáziájukra kellett támaszkodniuk a csapatoknak a szituációs játék során, amikor egy szólás köré kellett történetet kitalálniuk, majd előadniuk. A háromfordulós vetélkedő izgalmait a villámkérdések tovább fokozták. A versengés után alkalom adódott a közös éneklésre, táncolásra. Az Albertirsáról, Gödöllőről, Kocsérról, Nagykátáról és a Tiszajenőről érkező gyerekek jó hangulatban töltötték el az időt a ceglédi diákok között.

Mint minden verseny, tanulsággal járt e mostani is. Olyan készségek, képességek mutatkoztak meg mindannyiunk számára, mint a kooperáció, a problémamegoldó gondolkodás, valamint a kreativitás, de a legnagyobb, a közös nevetés élménye felejthetetlen marad. 

A humán munkaközösség tagjai évek óta jól tudnak együttműködni, mindenki kivette a részét a munkából. A versenyt a kezdetektől fogva szervezi és lebonyolítja Bogádiné Velkey Katalin, a humán munkaközösség vezetője. Frankné Czinege Beáta készítette a táblagépen használt versenyfeladatokat, a villámkérdéseket Bordás-Giesz Istvánné állította össze, a szituációs játékot jómagam vezettem le. Tóth Péter Lászlóné a táncházban mozgatta meg a gyerekeket. A versengés pillanatai azt bizonyították számunkra, hogy az anyanyelvüket ismerő és tisztelő gyerekek már értik a verseny mottójául választott mondatot: „Van egy készlet, amit még édesanyánktól kaptunk. Van, aki díszes ládába rakja, más megforgatja az utca porában, de azt is túléli a magyar nyelv.”

Fenti kép: A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola 8. b osztályos tanulói 3. helyezést értek el. (Szilágyi Fruzsina, Minárovics Réka, Lemnyi György, Pataki László) – Kép jobbra: Rajta László igazgató úr megnyitja a vetélkedőt, a háttérben a zsűri tagjai: Détári-Lukács Ágnes, Frank Jánosné Piroska és Pálfalvi Andrea tanárnők.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...