23.9 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

„Bezártuk a hegedűt”

A magyar néphagyomány szerint „András bezárja a hegedűt”, vagyis véget érnek a hangos mulatságok és kezdetét veszi a keresztény vallás szerint az adventi időszak.

Ennek jegyében invitálták az óvónénik: Kecskeméti Istvánné és Lencsés Erzsébet, valamint Romhányiné Szalisznyó Márta dajka néni a kiscsoportos óvodásokat és családjukat egy vidám rendezvényre a SZKKIÓ Magyarok Nagyasszonya Katolikus Óvoda, Kőrösi úti kiscsoportjába.

A szülők és a gyerekek együtt készíthettek karácsonyi illatzsákokat, üdvözlőlapokat, díszíthettek szalvétagyűrűket, fűzhettek fonalat a fenyő, kesztyű és csengő formára kivágott karton lapokra. A felnőttek megszabadulhattak egy délutánra a hétköznapi munka, és a feladatok világából, élvezetes és tartalmas időt tölthettek együtt a gyermekeikkel. Nagy élmény volt ez a délután gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! Közben jó alkalom nyílt arra, hogy a családok összeismerkedjenek, beszélgessenek egymással. A kicsik „bemutatták” azokat a mondókákat, dalokat, verseket, játékokat, amelyeket az elmúlt három hónap alatt az óvodában tanultak. A gyerekek vidám játékát boldogan nézték a szülők, sőt sokan be is kapcsolódtak a közös éneklésbe.

Az igazi meglepetést azonban a vendég zenekarnak köszönhetjük, akik a közös tánchoz a talpalávalót húzták. A zenekar tagjai között felfedezhettük az egyik óvodás anyukáját, Zsenyukné Toroczkai Katalint is. A zenére való mozgás irányítását is egy gyakorlott táncos anyuka vállalta, Bárányné Komjáthy Réka, aki a Kürtös néptánc együttes tagja. 

Ezúton is köszönjük a nagyszerű szervezést, Zsóka néni, Marika néni és Márti néni odaadó munkáját! Köszönet illeti a zenekart, amelynek tagjai emelték a délután hangulatát, illetve köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon is részt vállalt abban, hogy ez a délután maradandó emlék lehessen midnannyiunk számára!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...