27.1 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

24 év jutalma

A rendezvényen olyan nívós díjak kerültek még kiosztásra, mint a Pest Megyéért Emlékérem, a Kulturált Települési Környezet Díj, Építészeti Nívódíjak, Tudományos Díj, a Nemzetiségekért Díj, a Pest Megye Környezetvédelméért Díj, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díj, a Fekete Dió Díj, a Pest Megye Népművészetéért Díj, valamint a Pest Megyei Médiadíj. Ebbe a sorba állhattak be a törteli polgárőrök.

A díjat Pest Megye Közgyűlése szavazta meg az egyesületnek. 

Törtel községben a közbiztonság javult, amiben a szervezet is kivette a részét, ez statisztikai adatokkal is alátámasztható.

A sikerek kezdete a létszámbeli változással kezdődött. Az egyesület tagjainak száma 50 fő felett van jelenleg.

Járőr szolgálatot minden éjjel adnak. Több rendezvényen is képviseltették magukat, résztvevőként, illetve az aktuális események biztosításában is kivették részüket. Idén a Te szedd mozgalomban is helyt álltak.

Említésre méltó esemény az egyesület életében, hogy folyamatosan kapcsolatban van a lakossággal is, rendszeresen informálja őket. Együttműködésre törekednek az itt élőkkel, amire a lakosság többsége is partner. 2013-tól ez az együttműködés tovább erősödött a helyi újságban közölt polgárőr tájékoztatók által, amiben rendszeresen beszámolnak tevékenységükről, ezzel is elindítva egy párbeszédet a lakosság és közöttünk. Valamint a polgárőr cédulák megvalósításával. Ezeket a papirosokat a lakosság postaládájába szórják be a csoport tagjai, melyeken hasznos információkat, fontos telefonszámokat közölnek a falunkban élőkkel. A lakosság körében ez nagy megnyugtatást eredményezett, illetve ez által több észlelés jutott el az egyesülethez, a lakosság részéről, ami lehetővé tette a hatékonyabb intézkedést.

A szélesebb körű információáramlás érdekében honlapot is üzemeltetnek, facebook oldalt hoztak létre.

Az egyesület a nyár folyamán két országos erejű programhoz is csatlakozni tudott. Az egyik a környezet-, természet- vagy állatvédelem területén végzett szakmai munkaprogram. A másik a Belügyminiszter úr által meghirdetett rendőrségi közbiztonsági mintaprogram.

Az egyesület legújabb fejlesztése a nemrégiben vásárolt rendszám-azonosító rendszer, ami lehetővé teszi körözött, illetve lízingcsalásos gépjárművek szűrését is. Ennek a rendszernek a maximális kihasználása érdekében a környező egyesületekkel való együttműködést is kezdeményezik a jövőben.

Ugyancsak újdonságként jelent meg a törteli polgárőrség repertoárjában a település külső területein élőkkel való személyes kontaktus felvétele és információval való ellátása.

A rendőrséggel együttműködésük folyamatos és kölcsönös. 

Többek között ezek az események vezették a polgárőr egyesületet a díj elnyeréséhez.

A megnyert cím elsősorban a szervezet tagjainak érdeme, mert az elvégzett munka került elismerésre, de köszönettel tekintenek minden törteli lakosra is, aki bármiféle módon támogatta őket, munkájukat segítette!

Az egyesület reményei szerint ez a munka a jövőben is támogatva lesz az Önkormányzat részéről.

A Törteli Faluvédő Polgárőr Egyesület célja a jövőben további fejlesztések alkalmazása, eszközpark bővítése, munkájuk minőségének további javítása és a lakosság biztonságérzetének növelése.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....