6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Adventi hangversenyt adott a zeneiskola


Teltházas közönség előtt adta adventi hangversenyét a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola ma este a Kossuth Művelődési Központ színháztermében. Az iskola tanárai – akikhez pár dal erejéig a 40 éve alakult Kardos Pál Pedagógus Énekkar is csatlakozott – mint minden évben, idén is különleges zeneszámokkal készültek, méltó módon megteremtve ezáltal advent harmadik vasárnapjának hangulatát.

Klasszikus és modern darabokat hallhatott ma este a zeneszerető közönség advent harmadik vasárnapján, ahol hagyományosan a zeneiskola tanárai adtak ünnepi hangversenyt. Az eseményen jelen volt Földi László, térségünk országgyűlési képviselője és Hegedűs Ágota alpolgármester is – utóbbi gyújtotta meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

A megjelenteket P. Szabó Zoltánné, az iskola igazgatója köszöntötte. „Amikor november második felében megmozdul a város, felkerülnek a városházára, a templomokra a karácsonyi égősor hosszan kígyózó kicsiny lámpácskái, és megérkezik a város karácsonyfája a főtérre, mindannyian azt érezzük, hogy óhatatlanul elkövetkezett az adventnek ideje. Szépbe öltözik a város, a kivilágított otthonok és utcák szépen kifejezik a reánk bízott hagyományok őrzését. Visszatérünk azokhoz az örök, emberi értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában a háttérbe szorulnak, a család, a hit, az összetartozás melengető érzése. Adventus Domini: vagyis az úr eljövetele. Mint minden adventi időszak, ez is egy újabb lehetőség számunkra, hogy egy közös szándék, egy közös cél felé forduljon a figyelmünk.” – elevenítette fel advent üzenetét beszédében az intézményvezető.

A több órás hangversenyen a klasszikus darabok mellett modern zenék is felcsendültek, különféle hangszerek megszólaltatásával.

FOTÓK az Ceglédi Advent harmadik hétvégéjéről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...