12.1 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Külső-belső építkezés

Felszegi Református Gyülekezet temploma előtt új térköves járda és kerítés készül három telek hosszában. Bereczky Örs lelkipásztort kérdeztük a munkálatokról és a gyülekezeti élet belső építkezéséről is. 
– Azért készül három telek hosszában a járda, mert templom mellett két oldalt álló 1-1 ház is az egyház tulajdona. Az egyik a lelkészi hivatal, amely 2004-ben épült, akkor bontották le a kerítést, mert féltek, hogy rádől valakire. Az új kerítés és járda elkészítésére azonban már nem maradt pénz. Tíz éve elrakták a kerítés darabjait, ezek most felújítva kerülnek visszaépítésre.
– Másfél éve van Cegléden. A külső szépítés mellett, a gyülekezetben milyen lelki építkezés zajlik?
– Szeretek én is újítani, kezdeményezéseket bevezetni, de itt nem kellett túl sok mindent, mert elődömtől gazdag programhálót örököltem, nagyon jól kialakított rendszer működik. Ha valami jó, akkor azt nem kell szétverni, hanem folyamatosan megtölteni új tartalommal. 
Egyetlen új dolog van és ez fantasztikus: a tavalyi 14 konfirmandusból, heten együtt maradtak egy kis ifjúsági csoportnak. A gyülekezet oszlopos tagjai, Pintér Péter és a Vas János 15 éve kezdett gyermekistentiszteleteket tartani, Sándor Balázs az ő munkájukra épített és most ennek gyümölcsét mi szedjük le. Vasárnapról vasárnapra ötven gyermek is van az istentiszteleten. 
A másik fontos terület, ahol megújultunk az általános iskola, amelynek a Felszegi Református Gyülekezet a fenntartója. Sok energiába és időbe került, hogy miután megváltunk Arany Zsolttól, az intézmény élére megfelelő személyt találjunk. Úgy érzem Kúti László személyében meg is találtuk, úgy látom, hogy most nagyon jó irányba mennek a dolgok az iskolában. Az is újdonság, hogy a pedagógus végzettségű feleségem igazgatóhelyettesként összefogja az öt református intézmény hitéleti nevelését, gyakorlatilag iskolalelkészként, ami eddig nem volt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...