29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Sziget

Nem volt önálló kiállítása az idén, de együtt állított ki tanítványaival és CAE képzőművész alkotótársaival a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Galériájában, januárban. Nyárra elkészült a Pozitív jel című jelszerű, monokróm plasztikája, mely Ceglédet is képviselte a IV. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálén Kecskeméten. Kora ősszel a Hol volt hol nem volt című kisplasztikai kiállítás következett a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége szervezésében Budapesten. Októberben nyílt – a fentebb említett – Folyó című kiállítás Szolnokon, majd az Art Market képzőművészeti vására a Millenáris Parkban. Közben Stringovics Gyula villamosmérnökkel együtt készített, művészien formatervezett hangsugárzóival és elektroncsöves erősítőivel a „Hi-fidelity” nemzetközi vásáron Milánóban szerepeltek. Alig egy hónapja zárt Szentendrén a Művészetmalomban a III. Szobrász Biennálé.  Az Evidencia című tárlaton Csurgai Ferenc két kiállított szobrával („B” és Behatolás) a rendező város díját nyerte el.

A tőle megszokott formavilágtól eltérően alkalmazott szobrászati feladatot is teljesített. A tápiószentmártoni Polgármesteri Hivatal felújítását tervező építész felkérésére megmintázta és megöntötte a helység címerét.

Izgalmas feladatot vállalt építészekkel együtt dolgozva egy nagyszabású nemzetközi pályázat kapcsán. Amennyiben az alkotók lehetőséget kapnak tervük megvalósításra a szobrász feladata lesz a beton-födém szerkezet formai kialakítása, a rejtett világítás megtervezése és az elektroakusztikus funkció koncepciójának kidolgozása. Nagy kihívás és szép példája lehetne ez az alkalom az építész-szobrász együttműködésének.

Tavasszal készült el monumentális terve , a főként fából, acél erősítéssel tervezett Spirális oszlopa. A művész reméli, hogy jövőre lehetőség nyílik a tizenöt méter magas oszlop megvalósítására a Hello Wood csapatának együttműködésével. Addig is vigasztalódhatunk kertjének nyári látványával, ahol a vadszőlő sűrű fala előtt többek között a Spirál oszlop kecses beton-előképe is látható. A művész munkái megtekinthetők a folyamatosan frissített honlapján (www.csurgaiferenc.hu). 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....