27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Heni világversenyen vesz részt

Épségben megérkezett Miamiba Kelemen Henrietta a Miss Universe Hungary győztese, ahol január 25-én rendezik a Miss Universe világversenyt. Heni több hetes, intenzív felkészítés után a hétvégén Floridába utazott, ahol a többi szépséggel együtt készül a világversenyre, és nemsokára csatlakozik hozzá barátnője és segítője Vajna Tímea is. Eredetileg barátja, a ceglédi származású vízipólós Jansik Szilárd is meglátogatta volna, de a folyamatos edzések miatt ez nem lehetséges.

A Miss Universe Hungary győztesének járó koronát 2014 szeptemberében helyezték a mindössze húsz éves albertirsai lány fejére. A Ceglédi Kossuth Gimnáziumban végzett Heni már korábban is nyert hasonló címet, ő volt Miss Hungary 2012, de akkor hiába diétázott, sanyargatta magát, edzett. A szépségkirálynő helyett akkor egy olyan lány indult a Miss Earth világversenyen Manilában, aki négy évvel azelőtt indult hazai versenyen, de még dobogóra sem került. Tavaly ősszel viszont teljesült Heni álma, azóta a közgazdásznak készülő Heni folyamatosan a világversenyre készült, edzett, és fotózásokon vett részt, hogy minél sikeresebben szerepeljen. Heni azt mondja, gondosan válogatott ruhatárában a verseny hagyományainak megfelelően természetesen magyar tervező darabja is helyet kapott. A kérdés, meddig jut a nemzetközi mezőnyben Heni. Nemrég egy szépségünk olyan sikert ért el, amilyen magyar lánynak korábban még nem sikerült. Kulcsár Edina ugyanis a Miss World 2. helyezettje és egyben Miss Europe is lett. 

A Miss Universe egy évenkénti megrendezésű nemzetközi szépségverseny, melyet 1952-ben rendeztek meg először az Egyesült Államokban. A versenyt 1972-ig az Egyesült Államokban, utána pedig különböző országokban tartották meg. A versenyt szervező testület, a Miss Universe Organization (MUO) 1996 óta az amerikai üzletember, Donald Trump és az NBC tévétársaság tulajdonában van. Magyarország 1992 óta vesz részt a rendezvényen. Magyar versenyzők 2 alkalommal jutottak be a középdöntőbe: Bende Adrienn (2006), Dammak Jázmin (2008) és 1 alkalommal a döntőbe: Konkoly Ágnes (2012).

VIDEÓ: Nézd meg az TV2 Aktív videóját itt…

Forrrás: Blikk / TV2

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...