35.6 C
Cegléd
2024. július 13. szombat
spot_img

Évnyitó rendőrségi sajtótájékoztató

– Az előző évekhez képest jóval kevesebb szokatlan ügye volt a 2014-es évben a Ceglédi Rendőrkapitányságnak, ez lehet az oka, hogy a helyi sajtó kevésbé kapott tájékoztatást helyi ügyekben – összegezhető a január 7-én a rendőrségen tartott sajtótájékoztató és megbeszélés végkövetkeztetése. Az eseményen a helyi médiumok képviselőit Török Csaba kapitányságvezető köszöntötte és tájékoztatta a rendőrség munkájának aktualitásairól, így például a lakossággal való kommunikáció hatékonyabbá tételének szükségességéről. Az eseményen megjelent Beluzsárné Belicza Andrea megyei szóvivő és bejelentették azt is, hogy a napokban a ceglédi kapitányság két új, korszerűen felszerelt járőrautót kapott.

– Bár a lakosságnak ellenérzései vannak a sebességméréssel kapcsolatban, a balesetmegelőzés miatt fontos az alkalmazása. – mondta el Török Csaba kapitányságvezető. – A 4-es út Cegléd-Abony közötti szakaszán, ha a megengedett 90-es sebességgel haladnának az autók, sem zsúfoltság, sem gyakori balesetek nem lennének. Gyakori jelenség, hogy felelőtlen előzésekbe mennek bele a gépjárművezetők. Az állampolgárok a rendőri intelmeket nem fogadják el, még ha szemtanúként is találkoznak súlyos közúti balesettel, három nap után elfelejtik. – mondta a kapitány, aki megjegyezte, a tavalyi négy halálos baleset egyikében sem volt román sofőrnek szerepe, hazai gépkocsivezetők voltak az érintettek. Kuriózum, hogy 2012-ben nem volt halálos baleset az úton, tehát nem feltétlenül az út okolható a balesetekért, az esetek sem egy gócponton történnek, hanem elszórtan. A 2014-es év végén viszont kiugróan megszaporodott balesetek száma. A legutóbbi ceglédi áldozattal is járó baleset kapcsán pedig az is kiderült, jelentkeztek szemtanúk, bár az ügyet még vizsgálják úgy tűnik, további fél is hozzájárulhatott a balesethez, mely számítógépes modellezéssel kerül értékelésre.

Beluzsárné Belicza Andrea a sajtó képviselőivel a felmerült kommunikációval kapcsolatos problémákról, lehetőségekről egyeztetett: – 2014-es évben a kommunikáció példaértékűnek tekinthető – állapította meg és hozzátette: a tájékoztatás csak a jogszabályok által biztosított keretek közt tud működni. Minden írásnak, nyilatkozatnak engedélyezésen kell átmennie. – hangzott el. A megjelent újságírók, riporterek közös álláspontja szerint éppen ez nehezíti meg a gyors és naprakész tájékoztatást. A felek a megbeszélésen közösen keresték a lehetőséget a hatékony együttműködésre. A beszélgetés után a résztvevők megtekintették a két új gépkocsit – egy Mercedes és egy Skoda Octavia típusút -, melyet a rendőrség igényeinek megfelelően átalakítottak és december 16-án átadtak a kapitányságnak.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...