27.1 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

A fenyegetőzés nem játék

A Monori Járási Ügyészség köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt a napokban emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a Budapest Környéki Törvényszék és a Ceglédi Járási Ügyészség felrobbantásával fenyegetőzött.
A vádlottban egy vele szemben korábban indult büntetőeljárás miatt az a meggyőződés alakult ki, hogy az eljáró hatóságok jogsértően végezték a munkájukat és ettől kezdve ennek bebizonyítására törekedett. A jogirodalmat tanulányozta, és több ezer oldal beadványt nyújtott be az érintett rendőrkapitányságnak és ügyészségnek.
A férfi 2014. június hó 26-án a délelőtti órákban felhívta a Budapest Környéki Törvényszék irodáját, és egy konkrét ügyben kért felvilágosítást. Mivel az általa elvárt tájékoztatást nem kapta meg, a következő hívásakor azt közölte a telefont felvevő bírósági alkalmazottal, hogy „bombát helyezett el az épületben”. A törvényszék irodai alkalmazottai már ismerték a vádlott hangját és tisztában voltak azzal, hogy a férfi napok óta nem lépett be a bíróság épületébe, ezért az épület kiürítésére és átkutatására nem került sor.
A vádlott ugyanezen a napon a Ceglédi Járási Ügyészséget is négyszer felhívta, és szintén egy ügy után érdeklődött. Az itt kapott tájékoztatással sem volt elégedett, ezért újra telefonált és azt közölte a telefont felvevő ügyészségi alkalmazottal, hogy „bombát helyezett el az épületben és az fel fog robbanni”. A fenyegetést férfi egy újabb hívásában megismételte. A hívásokat követően az ügyészség értesítette a rendőrséget, akik a szükséges intézkedést megtették. Bár a két órán keresztül tartó bombakutatás nem járt eredménnyel, nem csupán az ügyészség, hanem annak szomszédságában lévő bankfiók, családsegítő szolgálat, csemege üzlet, zöldségbolt, étterem, pizzéria épületét is ki kellett üríteni. A rendőrség Cegléd központi utcáját lezárta, a teljes jármű- és gyalogosforgalom elterelésre került, az autóbuszok terelőutakon közlekedtek.
A rendőrség még azon napon őrizetbe vette a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....